Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Дојчиновић: Колувијина тужба очекивана, није одговорио на питања која смо послали још у петак
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 06. 2024.

Извор: Н1

Дојчиновић: Колувијина тужба очекивана, није одговорио на питања која смо послали још у петак

Главни и одговорни уредник КРИК-а Стеван Дојчиновић каже за Н1 да је најава тужбе Предрага Колувије очекивана, јер је „утицај политике на судско одељење које се бави поступцима против медија велики“. Како наглашава, у свету би добили заштиту, јер су радили свој посао. Додаје и да су питања послали Колувији још у петак, али да није хтео на њих дан одговори.

Дојчиновић је прокоментарисао објаву Предрага Колувије на друштвеној мрежи Икс да ће тужити овај истраживачки портал због објављивања текста „Операција ‘Цепелин’: Колувија и пре ‘Јовањице’ био осумњичен за производњу марихуане“.

„Налазимо се у нефер ситуацији, јер судство доноси нефер одлуке… Нефер су поступци… Доста се ситуација се променила у судству, много је већи утицај политике у том судском одељењу које је бави баш оваквим поступцима против медија. Нисам оптимистичан како ће да иде даље. Више не може да нас спаси добро новинарство. Ми смо месецима радили на причи, фектчековали, имали адвоката који је читао причу пре облављивања, послали на време Колувији… Генерално у свету би нас то заштитило, јер смо радили свој посао и пружили смо могућност њему да одговори“, објашњава уредник КРИК-а за Н1.

И додаје да морају да наставе да раде свој посао.

Како каже саговорник Н1, Предрагу Колувији су питања послата на време.

„Ми смо у петак послали Предрагу Колувији детаљна питања на две стране, у коме је знао сваки детаљ из приче која стиже. Значи, од петка је знао шта ћемо објавити. Дали смо рок до понедељка да одговори, он није желео да одговори. Сада хоће да нас тужи. Неће да комуницира са нама, неће да пружи одговоре… Најавио је тужбу данас, то смо очекивали, искрено, јер нас је већ тужио два пута. Али не можемо да престанемо са послом, зато што нас он тужи“, казао је он.

Дојчиновић још додаје да овај текст открива ширу слику о Предрагу Колувији и случају Јовањица.

„То је прича пре приче. Показује да је тужилаштво још тада водило истрагу, по којој је сумњало да је Колувија још тад стајао иза тад највеће фабрике марихуане… Према истрази, практично шест година је та фабрика функционсала у Београду“, закључио је саговорник Н1.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси