Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  "Добри дух": Представљена збирка текстова Дениса Колунџије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

24. 06. 2024.

Извор: Аутономија, 021.rs

"Добри дух": Представљена збирка текстова Дениса Колунџије

Збирка текстова Дениса Колунџије под називом "Добри дух" представљена је у Независном друштву новинара Војводине, на дан рођења овог новинара који је преминуо ове године.

Књигу је приредио његов отац Душан Колунџија, новинар из Сомбора.

Он је, како преноси Аутономија, рекао да је Денис поштовао новинарски кодекс до у танчине и никада није изневерио ничије поверење.

"На текстовима је радио веома марљиво и прецизно, тражио је веома много података и информација док је истраживао за чланке. Имао је своје контакте чак и у америчком Конгресу", навео је Душан Колунџија.

Даница Ђокић из Фондације Славко Ћурувија казала је да је Колунџија био један од ретких новинара који је посвећено пратио сва дешавања уз вези са Радио-телевизијом Војводине, за портал Цензоловка.

Она је навела да је Фондација Славко Ћурувија програм праксе за младе студенте назвала управо по Денису Колунџији јер је та школа практичног новинарства била његова идеја.

"Сигурна сам да ће тај прогам изнедрити много младих новинара који ће наставити Денисовим путем", казала је Даница Ђокић.

Новинар Предраг Новковић рекао је да ће књига која је данас представљена помоћи да сећање на Дениса Колунџију траје још дуго.

Председница Независног друштва новинара Војводине (НДНВ) Ана Лалић подсетила је да је Денис Колунџија био члан тог удружења и један од најважнијих сарадника портала НДНВ-а, Аутономија и VOICE.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси