Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Синдикати РТВ траже да млада новинарка не буде отпуштена због грешке у временској прогнози
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

23. 06. 2024.

Аутор: Бета Извор: Бета

Синдикати РТВ траже да млада новинарка не буде отпуштена због грешке у временској прогнози

Синдикати запослених на Радио-телевизији Војводине (РТВ) затражили су од менаџмента покрајинског јавног медијског сервиса да се младој новинарки са те телевизије преиначи казна раскида уговора о привременим и повременим пословима‚ због грешке коју је направила у рубрици временска прогноза.

Допис упућен генералном директору потписали су синдикати Независност, Самостални и Струковни синдикат РТВ.

"Грешке се дешавају, није ни прва ни последња, нити својствена само нашој кући. Проблем је у злоупотреби уговора о привременим и повременим пословима и чињеници да млада колегиница сигурно не би била тако драконски кажњена да је имала уговор на одређено или неодређено време, какав заслужују сви запослени у покрајинском јавном сервису", навели су синдикати у саопштењу.

Како су објаснили, "грешка је отишла у етар" јер пре емитовања претходно снимљеног материјала за рубрику временске прогнозе ни монтажер, ни новинарка, ни уредник емисије, ни друге особе укључене у реализацију нису проверили снимак.

Синдикати су питали менаџмент РТВ да ли би казна за младу новинарку била "тако оштра" да је имала потписан уговор о раду на неодређено време.

"Овако још једном сведочимо томе колико су обесправљени запослени из категорије рада ван радног односа, а који су на РТВ-у углавном ангажовани на основу уговора о привременим и повременим пословима и уговора о делу. Послодавац може лако раскинути те врсте уговора, а проблем је у злоупотреби закона", навели су синдикати.

Додали су да је законом јасно дефинисано када се закључују уговори о привременим и повременим пословима и уговори о делу.

"То свакако нису радна места за којима постоји стална потреба и која су систематизована у оквиру основне делатности РТВ", стоји у саопштењу три синдиката.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси