Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Миљуш (ССП) тражи да по хитном поступку буде сазвана седница Одбора за културу и информисање
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

19. 06. 2024.

Извор: Бета

Миљуш (ССП) тражи да по хитном поступку буде сазвана седница Одбора за културу и информисање

Посланик Странке слободе и правде (ССП) Бранко Миљуш затражио је данас да председница Одбора Скупштине Србије за културу и информисање Невену Ђурић по хитном поступку сазове седницу тог тела које, како је навео, "није одржано ниједном у 80 дана од конституисања".

"У 2023. години пријављена су 183 напада на новинаре, објављено је 1.154 манипулативних и лажних вести на насловним странама шест режимских таблоида којима је држава само у једној години дала 1,3 милиона евра за лажи", навео је Миљуш у саопштењу.

Додао је и да је Србија, за деценију власти Српске напредне странке (СНС), пала по индексу медијских слобода Репортера без граница за 44 места и да су у Европи горе од ње само Албанија, Белорусија и Русија.

"Ово су чињенице, баш као што је чињеница да ову власт то не интересује што доказује одсуство ефикасне реакције институција на нападе на новинаре као што је у случају новинара Вука Цвијића, али и то што се скупштински Одбор за информисање није састао нити једном за 80 дана од када је конституисан", навео је он.

Миљуш, који је члан тог скупштинског Одбора, позвао је Ђурићеву да седница буде заказана по хитном постпуку, као и да буду позвана оба репрезентативна новинарска удружења - Удружење новинара Србије и Независно удружење новинара Србије и министар информисања и телекомуникација Дејан Ристић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси