Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  МИТ: Сигнал Нишкој телевизији искључио - квар
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 06. 2024.

Извор: СИНОС

МИТ: Сигнал Нишкој телевизији искључио - квар

- Министарство информисања и телекомуникација је обавештено од стране ЈП „Емисиона техника и везе“ да је у среду 12. јуна 2024. године у јутарњим часовима утврђено да је дошло до прекида у дотоку сигнала из Нишке ТВ што указује да је реч о квару на уређајима пружаоца медијске услуге телевизије и о томе их је обавестила.

Министарство позива руководство Нишке телевизије да испуњава своје законске обавезе које се тичу, не само поступања у складу са  одредбама закона у области јавног информисања, већ и са поступањем у складу са одредбама закона из области радног права. Недопустиво је да се шест месеци касни са исплатама зарада. Такође, потребно је о свим тешкоћама насталим у раду привредног друштва, у отвореном разговору о томе обавестити запослене и апеловати на стрпљење у отклањању насталих тешкоћа. Из обрасца којим доказују континуитет исплата зарада у 2023. години, који је доступан Министарству, није утврђен дисконтинуитет у исплати зарада запосленима.

Ово је одговор на допис који је Синдикат новинара и медијских радника (СИНОС) упутио Министарству информисања и телекомуникација у којем тражи званично реаговање због прекида сигнала  Нишкој телевизији. СИНОС је информисао министра да ово није први пут да се радницима Нишке ТВ не исплаћују зараде и доприноси, о чему је наша организација свјевремено обавестила председницу Владе Србије и претходне министре информисања.

Радници Нишке ТВ јуче су послали мејл СИНОС-у да је сигнал њиховој телевизији прекинут након штрајка упозорења који су отпочели 11. јуна поштујући законски минимум рада а због шест неисплаћених зрада. Према Закону о раду они могу да се обрате инспекцији рада и (или ) да туже послодавца.

СИНОС је покушао да ступи у контакт са власницима Нишке ТВ, Сладјаном Алексић и Видосавом Витком Радомировићем, али се они нису одазвали на наше телефонске позиве. Према подацима објављеним на сајту Нишког медијског центра на управо завршеном градском конкурсу  за  пројектно суфинансирање у Нишу, Нишкој ТВ додељено је 13 милиона динара. Како се још наводи на овом сајту укупно 48.900.00,00 динара је на овогодишњем конкурсу расподељено медијима који су повезани са Видосавом Витком Радомировићем – телевизијама Белами, НТВ и Народним новинама. То је више од половине новца намењено на овогодишњем конурсу за прјекно суфинансирање медијских садржаја од јавног значаја у Нишу.

                                                                                                  За Извршни одбор СИНОС

                                                                                                  председник Синиша Оташевић

 Нови Сад, 14. јун 2024.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси