Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Саслушан новинар „Радара“ Вук Цвијић кога је напао директор „Српског телеграфа“ у Косовској улици
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

11. 06. 2024.

Аутор: Алекса Момчиловић Извор: Нова.рс

Саслушан новинар „Радара“ Вук Цвијић кога је напао директор „Српског телеграфа“ у Косовској улици

Новинар Радара Вук Цвијић на кога је 29. маја Косовској улици у Београду напао директор таблоида "Српски телеграф" Милан Лађевић саслушан је данас у Првом основном јавном тужилаштву у Београду. Такође, како је наведено у саопштењу тужилаштва, саслушан је и Милан Лађевић.

Како је наведено из тужилаштва, тужилац је од Цвијића и Лађевића прикупио потребне податке, а након прикупљања других потребних доказа биће донета одлука о даљем поступању о чему ће јавност бити обавештена.

Подсетимо, Вук Цвијић, новинар недељника „Радар“ нападнут је физички у центру Београда. Нападач је био директор „Српског телеграфа“ Милан Лађевић.

Након напада редакција политичког недељника „Радар“ упутила је истог дана отворено писмо свим надлежним институцијама, као и министру унутрашњих послова, премијеру и председнику Србије, у којем их позива да до краја испитају све чињенице напада. Након отвореног писма, министарка правде Маја Поповић истакла је да је сигурна да ће надлежни органи у „најкраћем року у потпуности утврдити чињенично стање и све околоности“.

Докази о нападу постоје. Да Лађевић не говори истину потврдио је и лекарски извештај у којем је наведено да је Цвијић добио ударац.

Због напада на новинара „Радара“ саопштењем се огласила Унитед медиа која је навела да се ради о безумном нападу и инсистирала на кажњавању виновника напада по закону.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси