Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Милион динара за седам медијских пројеката из буџета општине Бачка Топола
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

11. 06. 2024.

Аутор: Бета Извор: Бета

Милион динара за седам медијских пројеката из буџета општине Бачка Топола

Решењем о расподели средстава по основу Конкурса за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја из области јавног информисања у Бачкој Тополи, за ову годину је пројектима, укупно их је седам, подељено милион динара, што је 14 пута мање него прошле године.

Ове године су и резултати конкурса објављени тек 5. јуна, односно два и по месеца од његовог закључења, док је ранија пракса била да они јавности буду познати већ у марту.

Највише средстава, 250.000 динара припало је "Панон телевизији" за пројекат "Континуирани развој општине Бачка Топола", у оквиру којег треба да се произведе 40 медијских садржаја на тему "улагања у инфраструктуру на територији општине".

"Радио Регије" је за пројекат "Заједница у фокусу" добио 200.000 динара, а како се наводи у Решењу о додели средстава, током трајања пројекта подносилац је дужан да емитује 180 радијских материјала на тему културе, образовања, националних мањина, здравства и локалних дешавања.

"Више беба, више среће" је назив пројекта који ће бити реализован на фреквенцији "Нашег Радија" који је из општинског буџета подржан са 130.000 динара, а подразумева "истраживање и анализу актуених тема везаних за наталитет у општини Бачка Топола и у Војводини", кроз серијал од осам радијских емисија.

Порталу "Хеј салаши 1848" д.о.о. је додељено 120.000 динара за пројекат "Под небом Бачке Тополе", којим је превиђено 15 текстова у форми репортаже и интервјуа на тему туристичких потенцијала те општине.

Портал "Vajdaság Ma" је за информисање читалачке публике на мађарском језику о дешавањима у Бачкој Тополи ове године добио 100.000 динара, колико је припало и пачирској телевизији која ће реализовати 11 репортажа о дешавањима у локалној основној школи.

Београдском порталу на ромском језику "Романеневимата" је за пројекат "Роми у Бачкој Тополи: Интеграција и инспирација" додељено такође 100.000 динара, али за два видео материјала и десет ауторских текстова о темама од важности за ромску популацију.

Подршку нису добили пројекти београдског Телеграфа, Телевизије "Дунав" из Панчева, листа Вечерње новости,као ни локални портали Бачкотополски.нет и Btpublicnews.co.rs.

У саставу овогодишње комисије за доделу средстава Конкурса за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја из области јавног информисања у Бачкој Тополи били су Ладислав Лазић из Новог Сада на предлог Удружења електронских медија "ComNet", затим Петар Њаради на предлог Друштва новинара Војводине, као и Бранимир Груловић, медијски стручњак из Београда.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси