Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Полиција и даље не доставља кључне доказе о нападу на Вука Цвијића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

11. 06. 2024.

Аутор: Нова.рс Извор: Н1

Полиција и даље не доставља кључне доказе о нападу на Вука Цвијића

Ни две недеље након што је директор таблоида "Српски телеграф" Милан Лађевић, у Косовској улици у центру Београда напао новинара недељника Радар Вука Цвијића, полицијска станица Стари град не доставља снимке са надзорних камера Првом основном јавном тужилаштву.

Тужилаштву је прошле недеље достављен извештај са делимично предузетим радњама поводом напада на Вука Цвијића, а према информацијама портала Нова.рс из тужилаштва, снимци са надзорних камера, путем којих би се неспорно утврдило како је дошло до напада на Цвијића, још увек нису пристигли.

Редакција портала Нова.рс упитала је МУП колико је од тог дана снимака изузето, и зашто их још увек нису доставили тужилаштву, јер су од напада прошле већ две недеље, али одговор до данас није стигао.

Нова.рс истиче да се у близини места на ком се догодио напад на Цвијића, налазе бројне камере на објектима, које су могле да усниме тренутак када је Лађевић ударио новинара Радара.

И сам новинар Вук Цвијић недавно је изјавио да није нормално да полиција не достави снимке са надзорних камера у центру Београда, али да му то није неочекивано, с обзиром на то, како је навео, у каквој земљи живимо.

Подсетимо, Вук З. Цвијић, новинар „Радара“, физички је нападнут 29. маја на улици у центру Београда, а како је Цвијић изјавио тада за Н1, песницом га је ударио директор таблоида „Српски телеграф“ Милан Лађевић.

Дежурни јавни тужилац Првог основног јавног тужилаштва дао је налог полицији да узме изјаве од оба учесника, да прилозе извештај о евентуалним повредама уколико су задобили, као и да се утврди да ли су камере евентуално забележиле догађај.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси