Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Kо је Филип Родић, нови члан Управног одбора РТС-а?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

11. 06. 2024.

Аутор: Д.Д. Извор: Данас

Kо је Филип Родић, нови члан Управног одбора РТС-а?

„Kолумниста и уредник Филип Родић новинарску каријеру градио је у најутицајнијим медијима – у недељницима НИН и ‘Печат’, дневним листовима ‘Вечерње новости’ и ‘Борба’, агенцијама Танјуг и Бета, страним медијским кућама Франс прес и РТ“, пише у биографји новинара кога је РЕМ именовао за новог члана Управног одбора РТС-а.

Рођен 1974. године. У биографији коју је поднео као кандидат за члана УО РТС као школску спрему навео је Филозофски факултет, преноси Истиномер.

„Kолумниста и уредник Филип Родић новинарску каријеру градио је у најутицајнијим медијима – у недељницима НИН и ‘Печат’, дневним листовима ‘Вечерње новости’ и ‘Борба’, агенцијама Танјуг и Бета, страним медијским кућама Франс прес и РТ“, пише у биографји.

Истиче да је новинарством почео да се бави 1997. године у агенцији Бета.

„Након осам година рада у спољнополитичкој редакцији, 2005. постаје део редакције Франс прес као дописник из Београда. Први уреднички посао добија 2006. у новинској агенцији Тањуг, где обавља функцију уредника спољнополитичке редакције и дипломатског уредника, а затим са места помоћника главног и одговорног уредника уређује ‘Борбу’ и касније ‘Печат’. Признање за његов рад одале су му и колеге – 2020. Удружење новинара Србијс доделило му је Награду Богдан Тирнанић’, годишње признање којим се награђују најбоље колумне и коментари“, наводи.

Наглашава да је поред новинарске имао и дипломатску каријеру – „две године обављао је функцију саветника у Мисији Републике Србије при Европској унији“.

„Течно говори француски и енглески, а служи се и шпанским, италијанским и немачким језиком.

Тренутно обавља функцију уредника портала РТ Балкан, помоћник је главног и одговорног уредника недељника ‘Печат’ и стални колумниста ‘Вечерњих новости’. Радна биографија Филипа Родића показује да је реч о једном од ретких новинара који пођеднако добро познају домаћу и страну политичку сцену, из прве руке знају предности и мане система по којима функционишу домаће и стране медијске куће. Уз то поседује дипломатске вештине неопходне за заступање интереса једне медијске куће од националног значаја какав је РТС“, напомиње у биографији.

Савет РЕМ, на седници одржаној 7. јуна 2024. именовао га је за члана Управног одбора Јавног медијског сервиса Србије.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси