Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Медијима расподељено 12,6 милиона динара из буџета Крагујевца
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

10. 06. 2024.

Аутор: Бета Извор: Бета

Медијима расподељено 12,6 милиона динара из буџета Крагујевца

На овогодишњем конкурсу за суфинансирање пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања са 12,6 милиона динара из градског буџета одобрено је 12 од 29 пријављених пројеката.Од укупног износа, 12 милиона је подељено за производњу медијског садржаја, а са 600.000 се финансирају едукације, стручно усавршавање и унапређење професионалних стандарда у области јавног информисања.

Предузеће "Јавност" из Крагујевца, које је издавач "Крагујевачких новина", користиће 1,8 милиона динара за медијски садржај о приоритетним градским пројектима.

Ментално здравље старијих од 65 година је тема пројекта "Герила АДВ", портала "Прессек", а финансираће се са 1,1 милион динара из градске касе.

На конкурсу је прошао и пројекат "Крагујевац као лидер будућности" Медијског центра из Крагујевца "који се односи на инвестиције које трансферишу град у модерни центар развоја", за шта се даје милион динара.

"Хит плус ТВ" из Баточине је добила 900.000 динара за извештавање о "препознавању угрожавајућих облика понашања у партнерским и породичним односима".

Са по 800.000 динара из крагујевачког буџета финансираће се и пројекат агенције Браф из Тополе "Чувари крагујевачких села-пољопривредници" и "МЈ видео Крагујевац" који ће разрадити теме о менталном здрављу младих и превенцији вршњачког насиља.

"Једро" из Крагујевца реализоваће пројекат "Равноправно информисање - кључ за једнакост" у вези са поштовањем права глувих и наглувих особа на информације у медијима на знаковном језику.

Буџетска средства користиће се и за реализацију пројеката на теме: енергетска ефикасност, популациона политика, информисаност младих, хроника рок-музике Крагујевца, знамените личности Крагујевца, крагујевачке фонтане и млинови.

На конкурсу Града Крагујевца средства су одобрена још и Радију 34, Гласу грађана Шумадије, Привредном друштву "Пето три 1941" , Радију 9, Радију Златоусти и "Милениум УГ" из Крагујевца.

Средства из крагујевачког буџета додељена су и корисницима из Београда - "Наша места", "Политика, новине и магазин" и Центар за медијску културу и образовање, као и Центру за информисање ТВ инфоплус Врање.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси