Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Генерални секретар Веслачког савеза Србије тражи две године затвора за новинарку Пиштаљке
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

29. 05. 2024.

Аутор: Фонет Извор: Фонет

Генерални секретар Веслачког савеза Србије тражи две године затвора за новинарку Пиштаљке

Генерални секретар Веслачког савеза Србије Владимир Антић тражи затворску казну за новинарку Пиштаљке Снежану Ђурић, јер је извештавала о одмазди коју је спроводио над узбуњивачем, пренео је данас тај портал.

Како се наводи, Антић, политиколог и новинар, који се обрачунавао са узбуњивачима отказима и дисциплинским поступцима и за време чијег мандата су Веслачки савез Србије суспендовали и Светска веслачка федерација због дугова и Олимпијски комитет Србије због низа неправилности у раду, већ је тужио Пиштаљку због извештавања јавности о овом случају, а сада је отишао и корак даље па кривично гони новинара.

Антићев рад у Савезу обележелила је и кривична пријава коју је поднело Министарство спорта због сумње на кривично дело фалсификовање исправе у вези са организацијом Светског првенства у веслању у Београду 2023. године, сазнаје Пиштаљка из Првог основног тужилаштва.

Антић приватном кривичном тужбом за новинарку Пиштаљке тражи казну затвора од две године због тога што је уз текст објављена његова фотографија, која је преузета и потписана са званичног сајта Веслачког савеза Србије.

Поред затвора због кривичног дела „неовлашћено објављивање и приказивање туђег списа, портрета и снимка“, тужбом тражи и да се новинар кривично осуди за увреду и плати казну у износу од 450.000 динара, као и накнаду штете због „претрпљеног душевног бола услед повреде части и угледа“ у износу од 200.000 динара.

Упркос томе што тужбом није демантован ниједан навод из текста и што је коришћена фотографија јавно доступна на сајту удружења финансираног из буџета РС, Други основни суд у Београду прихватио је да суди по овом предмету и заказао је прво рочиште за септембар ове године, наводи Пиштаљка.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси