Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Н1: Митровић вређао саговорника Н1 због приче о минама, Радић – шта ли ће му бити следећа идеја
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

28. 05. 2024.

Аутор: Соња Каменковић Извор: Н1

Н1: Митровић вређао саговорника Н1 због приче о минама, Радић – шта ли ће му бити следећа идеја

Власник ТВ Пинк Жељко Митровић изјавио је да на снимку који је поделио на друштвеној мрежи X не исапаљује праву експлозивну направу. Он је на својој ТВ коментарисао и цитирао делове текстова објављених на порталу Н1, уз псовке и оптужбе на рачун саговорника Н1 који су коментарисали тај случај.

Иако није одговарао на позиве и поруке новинарке портала Н1, а како би јавности објаснио шта се заправо десило на снимку који је објавио, Жељко Митровић је на својој телевизији и својој публици решио да пружи неке одговоре, али без постављања правих питања.

Истакао је да је то била његова „мала шала“, да није имала везе са компанијом, те демонстрирао о каквој се заправо направи ради, тако што ју је ломио на ситне делове уживо у програму.

„Ово је та „убојита“ машина која је предмет ових натписа. ПР-ДЦ је преозбиљна фирма која се бави дроновима и минама, које изгледају тако. То су бојеве мине и то су школске мине. Школске мине немају бојево пуњење, али имају упаљач. Ово није ниједна од њих. Ово је демо верзија која је пластично принтана. Можемо да је поломимо, да урадимо шта год са њом. Једино што је право, стрела је права“, демонстрирао је Митровић у програму.

Митровић је, даље објашњавајући шта се десило на снимку, искористио приллику да се обруши на војног аналитичара Александра Радића, назвавши га „некомпетентним, шпијуном и дилетантом“ уз салву увреда.

„Овај аналитичар који ради на Н1… Мало ме је збунило то што је привођен због шпијунаже. Уопште не знам зашто Н1 скупља људе са биографијама који имају такве проблеме. А проблем у биографији се сигурно зове кад је неко привођен због шпијунаже. Али то није најгоре, они тамо запошљавају и цвећаре, и месаре, људе који немају велико новинарско искуство. Не шпијунирајте своју земљу, зато што смо ми Срби, поносни, достојанствени, и вама шпијунима ј… мајку пре или касније“, рекао је Митровић.

Радић за Н1 каже да је то што је Митровић радио, снимио и објавио на друштвеној мрежи X потпуно недопустиво, као и да је његов „наступ“ замена теза.

„Може Митровић у свом студију да објашњава шта год жели и уништава, ломи шта год може, али све оно што се види на снимку је недопустиво. Театралност, поза и сценарио су неприхватљиви. Цео његов вечерашњи наступ на телевизији је заправо замена теза. Поента је да је ушао у веома озбиљну област када је у питању наоружање, а да се понаша према правилима естраде. Поставља се и питање шта Митровић заправо све има, шта чува, на који начин чува, како обезбеђује, које полигоне користи када ради онакве ствари“, рекао је Радић и истакао да је то само део проблема.

Митровић је, како је навео војни аналитичар, својим „наступима“ доказао да у његовом случају постоји веома озбиљан проблем када је у питању његово бављење наоружањем.

„Небитно је да ли је мина претешка, да ли је у питању пиротехника, да ли је самострел или лук и стрела, проблем је његова пре свега идеја. Питање је кава ће му следећа идеја бити? То што он ради, раде дечаци, али само пре пубертета. Он, са позиције на којој се налази, и неко ко се бави производњом наоружања, а уз то је и јавна личност, шаље поруку, али какву? Он је на жалост вулгаризовао једну, више него озбиљну, тему“, објаснио је Радић.

Радић је навео и да претпоставља да је којим случајем снимак, попут Митровићевог, објавио неко други, „да би реакција државних органа била радикално другачија и да би тај неко гарантовано добио 30 дана притвора“.

„Не можете да се игра оружјем, не он већ нико, а поготово ако знамо да Митровић има минобацачке мине, дронове камиказе и уз то се хвали да је направио нови експлозив. Од човека на таквој позицији се очекује висок ниво одговорности и озбиљности. Све што је снимио не иде уз то чиме се бави, а поступање државе, каква год направа била у питању, мора бити јасно. Полиција мора да изађе, да види шта се дешава и да поступа у складу са ситуацијом“, рекао је Радић.

Све друго, о чему је говорио Митровић, је како је рекао Радић, „доказ атмосфере у друштву“.

„Опозиција се представља као нека непријатељска делатност. Чак, уколико сте само и симпатизер опозиције то је одмах непријатељски чин“, закључио је војни аналитичар Александар Радић.

Више јавно тужилаштво о случају

Више јавно тужилаштво у Београду поднело је захтев полицији за прикупљање потребних података и обавештења у вези са видео записом који је објављен на профилу Жељка Митровића на друштвеној мрежи X, на којем је приказан како, рукујући луком, испаљује стрелу на чијем се врху налази направа налик на минско-експлозивно средство, речено је за Данас из ове институције.

„Поред осталог, наложено је да се утвди где је настао снимак, да ли се у конкретном случају ради о правим минско-експолозивним направама, на који начин је изазвана експолозија, тј. да ли се ради о експлозији правих мина или пиротехничким ефектима“, наведено је у одговору редакцији Данаса.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси