Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Подршка социјалном предузећу - часопису "Лицеулице"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

10. 05. 2024.

Извор: Фонет

Подршка социјалном предузећу - часопису "Лицеулице"

Министар за људска и мањинска права и друштвени дијалог Томислав Жигманов разговарао је данас са директором и главним и одговорним уредником часописа „Лицеулице“ Милосавом Мариновићем и пружио подршку раду тог јединственог социјалног предузећа у Србији које кроз текстове промовише заштиту људских права, саопштило је ресорно министарство.

Жигманов је изјавио да је једна од мисија Министарства стварање подстицајног амбијента за сарадњу државних органа са организацијама цивилног друштва, међу којима су и организације попут „Лицеулице“, као и повећање видљивости и заштита права друштвено невидљивих група као што су бескућници, деца у уличној ситуацији, жртве родно заснованог насиља, повратници са одслужења затворских казни, и многи други.

Он је поручио да ће Министарство наставити да ради и на повећању њихове видљивости.

„Лицеулице“ је часопис који најчешће особе са посебним потребама колпортерски продају на улицама Београда и Новог Сада, а ради се о месечнику богатог и квалитетног садржаја који за теме има проблеме угрожених друштвених група, афирмише њихова и општа људска права, анализира стање у области екологије и друге ствари.

На састанку су договорени конкретни облици сарадње и простори деловања у којима Министарство може да пружи подршку када је реч о успостављању комуникације са другим министарствима, канцеларијама и државним институцијама, као и органима локалне самоуправе, академском заједницом и другим организацијама са којима постоји сарадња и комуникација.

Саговорници су се договорили да Жигманов прими групу продаваца часописа „Лицеулице“ чиме би пружио недвосмислену подршку њиховом раду, као и низ других активности које се могу заједнички организовати у циљу промоције људских права, сарадње са организацијама цивилног друштва, повећања видљивости и потребне подршке друштвеним групама које се, не својом кривицом, налазе на друштвеној маргини.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси