Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  27. Радио дани РАБ СРБИЈА: Богата агенда и гости из земље и иностранства
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

08. 05. 2024.

Аутор: РАБ Србија Извор: РАБ Србија

27. Радио дани РАБ СРБИЈА: Богата агенда и гости из земље и иностранства

27. Радио дани РАБ СРБИЈА биће одржани од 12. до 14. маја у хотелу ,,Мона Плаза“ на Златибору.

Удружења радио станица РАБ СРБИЈА организује 27. Радио дане, у хотелу Мона Плаза на Златибору, од 12. до14. маја, када ће окупити велики број колега из земље и иностранства: власнике и директоре радио-станица из Србије, Немачке, Велике Британије, Северне Македоније, Мађарске и Хрватске, али и уреднике, водитеље, дизајнере звука и радијске маркетинг стручњаке, као и госте из других медијских удружења и телевизија.

Радио дане ће у недељу, 12. маја свечано отворити председница РАБ СРБИЈА Маја Раковиц и повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић. 

Организатори су припремили богату и разноврсну агенду са два панела и пет предавања.

“Победник у оглашавању на локалу је радио!” – назив је панела који ће модерирати Никола Ковачевић, генерал манагер Naxi радија (Београд). О маркетиншким капањама и оглашавању на радио-станицама, о изазовима и успесима говориће: Горан Митић (Naxi ОК радио, Врање), Ален Марић (Naxi Max радио, Чока), Бане Савић (Радио Стари Град, Крагујевац), Јовица Батански (Наxи Ами радио, Кикинда), Мина Ђурић (Радио Фрушка Гора, Рума), Милан Меденица (Лукс Накси радио, Смедерево) и Драгица Станојчић (Радио Сан, Ужице).

Назив другог панела је “Радио као најбољи лајф коуч / Да ли је радио најпопуларнија друштвена мрежа?“

Модератор ће бити Невена Азиновић, креативни директор Наxи радија, Београд, а панелисти: Маја Раковиц, председница РАБ СРБИЈА и главна и одговорна уредница Наxи радија из Београда, Мугдим Шехалић, члан УО Удружења за тржишне комуникације Србије, Томислав Јакобовић, консултант Бранд Медиа Цонсултинг из Хрватске, Гјорги Савев, власник и директор Цтиy радија из Северне Македоније и доц.др. сц. Анита Шулентић, председница Института радијске индустрије Хрватске.

Када је реч о предавањима, на 27. Радио данима РАБ СРБИЈА говориће Лаwренце Галкофф, генерал манагер Радиоплаyер Wорлдwиде на тему „Радиоплаyер – Будућност радија у колима“.

Из Немачке долази Карл-Хеинз Кеслер, он је генерал манагер RCS Europe SARL а говориће о радијском софтверу ,,РЦС – Еволуција аудио света". 

О тајнама звука, под називом “Студијска акустика, микрофони и процесори – пут звука до слушалаца“ причаће Гyула Хорватх из Мађарске, а он је шеф технике Ретро радио, Радио 1 и Бест ФМ радија.

Са Радио Београда 1 долази као предавача Наташа Ракетић, одговорни уредник јутарњег програма Радио Београд 1, а назив њеног предавања је ,,Трансмедиа сторyтеллинг и радио“. 

Бранкица Јанковић,  повереница за заштиту равноправности представиће “Приручник за новинаре и новинарке“.

Прве вечери Радио-дана госте и учеснике забављаће Ана Станић, Петар Wагнер Фантом и Милан Бујаковић и Табоо банд, а друго вече ће наступити Александар Софронијевић са оркестром.

27. Радио дани традиционално ће бити завршени радно - Скупштином РАБ СРБИЈА.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси