Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Славко Ћурувија – кад режим стреља
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

10. 04. 2009.

Извор: Политика

Славко Ћурувија – кад режим стреља


У документарном филму о догађајима који су претходили убиству сведоче БранкаПрпа, Јелена Ћурувија, Александар Тијанић,Драган Бујошевић, Љиљана Смајловић, Вук Драшковић...

РТС 1, 00.15 – На десетогодишњицу убиства новинара Славка Ћурувије РТС емитује документарни филм који кроз хронологију и анализу догађаја који су претходили убиству покушава да донесе одговоре на питања зашто и како је Ћурувија убијен.

Неколико месеци пред убиство, средином 1998. године, Славко Ћурувија у својим новинама „Дневном телеграфу” и „Европљанину” почиње отворено да пише против режима. Као одговор режима следе драконске новчане казне и на крају казна од пет месеци затвора.

Почиње бомбардовање Југославије. „Политика Експрес” 5. априла 1999. године објављује текст „Ћурувија дочекао бомбе” у којем власника „Дневног телеграфа” означава као издајника. Славко из власти добија информацију да је реч о грешци која се више неће поновити.

Одлучује да остане у земљи. Неколико дана касније, на Ускрс, усред бела дана, пред својом кућом, док је држао жену за руку, Ћурувија је брутално убијен.

Емисија „Славко Ћурувија – Кад режим стреља” доноси реконструкцију догађаја који су се одиграли 11. априла 1999. године. О догађајима који су претходили убиству сведоче Бранка Прпа, Јелена Ћурувија, Александар Тијанић, ДраганБујошевић, Љиљана Смајловић, Вук Драшковић...

О убиству, наручиоцима и доказима говоре Божо Прелевић, Рајко Даниловић,Владимир Божовић, Тома Зорић...

Аутор емисије је Слађана Зарић. Емисија је у продукцији Информативног програма, премијерно емитована 2006.године.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси