Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Без "Дневника" се не може
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

09. 04. 2009.

Без "Дневника" се не може


Потпредседница Извршног већа Војводине и покрајинска секретарка за информације Ана Томанова-Маканова јуче је примила генералног директора „Дневник Војводинапреса" Душана Влаовића, и истакла да је за Војводину као регију веома важно постојање дневног листа какав је "Дневник".

Међутим, нагомилани проблеми уХолдингу, из чијег састава се лист издвојио пре неколико година, значајно утичуна рад не само овог листа већ и других издања с дугом традицијом, као што су „Пољопривредник", „Добро јутро"...

Зато је покрајинска влада упутила захтев републичкој да се постојећи дугови држави конвертују и створе услови за продају Холдинга на тендеру. Тиме ће се створити услови да ова кућа настави рад у бољим условима. Ана Томанова-Маканова је истакла и да ће након усвајања финансијског плана Покрајински секретаријат расписати конкурсе за медије, који треба да унапреде њихов положај.

– Суфинансираћемо и запошљавање новинара-приправника, што ће омогућити да млади добију шансу у свим војвођанским редакцијама – рекла је Ана Томанова-Маканова.

Директор Влаовић се захвалио на подршци коју "Дневнику" пружа покрајинска влада, и нагласио да је недавно промењена уредничка структура, што је допринело новим, квалитетнијим односима у редакцијама. – Уз то, због нерентабилности, продали смо локалне новине и у прва три месеца ове године бележено позитивно пословање – истакаоје Влаовић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси