Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Блокиран сајт Репортера без граница у Русији
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

22. 04. 2024.

Аутор: С. Д. Извор: Данас

Блокиран сајт Репортера без граница у Русији

Роскомнадзор је ограничио приступ интернет страни међународне организације Репортери без граница, наводи се у на страници Роскомсвобода.

Разлог блокирања приступа још увек није познат. Одлуку о блокирању донела је „неодређена владина агенција”, а то је највероватније Тужилаштво – њена овлашц́ења обухватају војну цензуру, блокирање екстремистичких и терористичких материјала, веб-сајтова „непожељних” организација, позиве на масовне нереде, донације за војни непријатељ и донације за нерегистроване верске организације, а одељење такође блокира лажне сајтове и друге информације. 

Још увек није познат разлог забране РСФ-а. 

Почетком марта Репортери без граница најавили су покретање бесплатног сателитског телевизијског пакета Свобода, који ће емитовати независни медији на руском језику. 

Пакет Свобода укључује медијске куће као што су Ехо, Радио Сахаров, Current Time, Еурорадио, ТВ8, Ost/West 24, као и композитне канале са учешћем Дмитрија Гордона, Ирине Шикхман, IStories, Холод Медиа, Новаје Газете Еуропе и других. 

У наредним месецима пакет ће укључивати информативни канал, а као резултат тога, Свобода ће укључивати 25 независних медија на руском језику. 

Сигнал сателита Hot Bird 13.0Е прима се у централном делу Русије и на Уралу, навели су. 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси