Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Радници Дневника траже да држава покрије дуг
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

09. 04. 2009.

Извор: Данас

Радници Дневника траже да држава покрије дуг


Синдикална организација новосадског холдинга Дневник почела је јуче протесте пошто Влада Србије још није одлучила да држава преузме дуг од око 400 милиона динара које то предузеће има према запосленима, што је предуслов за приватизацију.

Запослени су се окупили испред зграде Дневника, одакле су кренули према згради Извршног већа Војводине, где су наставили протест и уручили захтеве надлежнима за приватизацију холдинга Дневник. Запосленима се испред Извршног већа обратио покрајински секретар за рад Мирослав Васин који ће, према постигнутом договору, данас у 10 часова на састанку са запосленима размотрити актуелну ситуацију у холдингу Дневник.

Председник Синдикалне организације холдинга Дневник Стеван Томин рекао је да протест запослених неће престати све док Влада Србије не испуни њихов захтев, за шта су се, како тврди, одавно стекли сви неопходни услови. Он је подсетио да запослени захтевају исплату свих дуговања која проистичу из области рада, преузимање дуга према држави и фондовима и наставак процеса приватизације који је прекинут 2007. године.

Према наводу синдиката, послодавац дугује сваком од 450 запослених у просеку 700.000 динара за заостале плате, путне трошкове и за стаж који није уплаћиван последње четири године.

Бета

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси