Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Вучић у полемици с једном новинарком, Додик вређао другу: „Види ти оне краве са Н1“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 04. 2024.

Извор: Н1

Вучић у полемици с једном новинарком, Додик вређао другу: „Види ти оне краве са Н1“

Председник Србије Александар Вучић и председник Републике Српске Милорад Додик присуствовали су сајму привреде у Мостару. Том приликом Милорад Додик увредио је новинарку Н1.

Председника Вучића наљутило је питање новинарке из БиХ која га је питала о Сребреници и о Резолуцији о Сребреници која је најављена за седницу Генералне скупштине УН-а.

„Геноцид у Сребреници је био, али ево пред Међународним судом правде у Хагу утврђено је да је Србија крива јер није спречила геноцид“, навела је новинарка jавног сервиса БиХ у питању председнику Србије.

На то је Вучић рекао:

„Није тачно, немојте да измишљате. Утврђено је да Србија ни на који начин није одговорна за геноцид, тек толико да имате у виду. Немојте да обмањујете народ као што обмањујете народ у Сарајеву да сам носио снајпер, да сам пуцао у некога. Ма немојте ме прекидате. Проблем је у томе што измишљате стално.“

Потом је додао:

„Проблем је у том што стално измишљате, што не можете да се држите чињеница, што ви у Сарајеву морате да измислите нешто“, наставио је. „А да ви мене саслушате“.

Председник Републике Српске Милорад Додик укључио се у разговор, рекавши да је више Срба убијено у Сарајеву за време опсаде, него што је страдало у Сребреници, али, како је рекао, за Србе не постоји правда.

„У Сребреници је свакако почињен ужасан злочин. Није био никакав проблем да неко дође да покаже пијетет и жаљење. Молим вас да не измишљате око пресуда које нису такве каквим их представљате“, додао је Вучић.

Вређање новинарке Н1

Вучић и Додик потом су одшетали даље сајмом. Након тога је снимљен је и њихов разговор у којем, Додик новинарку Н1 назива кравом, пренео је Index.hr.

Додик: Види ти оне краве из Н1, како се зове. Она ти има своју истину, она ти саопшти и оде.

Вучић: Шта ћеш… А јеси видео конструкцију? Прво ти каже зашто је Србија крива, ал ти онда каже да се Србија не помиње.

Додик: Да.

Вучић: Знаш, ти треба да си срећан ваљда.

Додик: Па то ти је она прича њихова да се не помиње, да, да. И као ‘да, шта је проблем’.


Видео прилог Н1

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси