Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Синдикат новинара и медијских радника Радио-телевизије Србије (РТС) и Иницијативни одбор хонорарно ангажованих радника РТС-а упутили нови допис генералном директору ЈМУ РТС
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

11. 04. 2024.

Извор: СИНОС

Синдикат новинара и медијских радника Радио-телевизије Србије (РТС) и Иницијативни одбор хонорарно ангажованих радника РТС-а упутили нови допис генералном директору ЈМУ РТС

Синдикат новинара и медијских радника Радио-телевизије Србије (РТС) и Иницијативни одбор хонорарно ангажованих радника РТС-а упутили нови допис генералном директору ЈМУ РТС. Текст писма преносимо у целини

Генералном директору ЈМУ РТС

Драгану Бујошевићу

ПОЗИВ ЗА САСТАНАК

Синдикат новинара и медијских радника РТС-а и Иницијативни одбор хонорарно ангажованих радника РТС-а позивају Вас на разговор о решавању актуелних питања колега који годинама и деценијама у континуитету раде по основу различитих врста уговора.

У допису од 29. марта детаљно смо Вас обавестили о захтевима који је потписима подржало 875 радника РТС-а (потписи се и даље прикупљају). Циљ је да решимо прекарни статус наших колега. Акцију СИНОС-а за решавање прекарног статуса у РТВ и РТС подржали су, крајем прошле године, Министарство информисања и телекомуникација и Међународна федерација новинара (ИФЈ).

Још једном Вас позивамо да:

1. Саопштите критеријуме за редослед запошљавања хонорарних сарадника, односно да их установимо заједно и учинимо их познатим свим ангажованим радницима.

2. Док се питање запошљавања не реши, да се хонорари доведу на ниво који је усклађен са досадашњим растом зарада запослених у односу на стартну позицију 2018. године.

 Синдикат новинара и медијских радника РТС-а

Душан ВЕЛИЧКОВИЋ председник и

Иницијативни одбор хонорарно ангажованих радника РТС-а

                                                                     

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси