Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Врањанци дају 27,7 милиона динара прорежимским медијима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

10. 04. 2024.

Извор: Слободна реч

Врањанци дају 27,7 милиона динара прорежимским медијима

Од 30 милиона динара, колико је од новца грађана ове године опредељено за суфинансирање пројеката локалних медија који се реализују ради извештавања у интересу грађана, чак 27,7 милиона динара додељено је пропагандним гласилима актуелне власти.

У комисији за доделу новца били су, најпре, Миодраг Попов из Београда, Миодраг Миљковић из Ниша и Валентина Златановић Марковић из Београда, али је Попов изашао, а на његово место постављен је Слободан Радичевић из Удружења новинара Србије (УНС).

Медијска кућа Радио-телевизија (РТВ) Врање добила је новац за суфинансирање три пројекта – ТВ Врање „Снажна деца, снажан град“, у износу од 11,5 милиона динара, Радио Врање – „Моје лепо Врање“, у износу од 1,19 милиона динара и интернет портал РТВ Врање, за пројекат назива „CYRL“, у износу од 1,1 милиона динара. Ту је и Телевизија Бујановац, истог власника, која је од Врањанаца добила 760.000 динара за реализацију пројекта „Бисери југа Србије“.

Телевизија Врањска плус је за суфинансирање пројекта „Без баријера“ од Врањанаца добила близу 12 милиона динара (11.950.000), док је за пројекат „Чудесан свет ромске бајке – Цоханутно тхем романе парамизијенго“, интернет портал ове телевизије добио близу 1,2 милиона динара (1.190.000).

Медијска кућа ОК радио добила је укупно 1,2 милиона динара, за пројекат радио-станице, „Заједно против вршњачког насиља“, 800.000 динара и за пројекат портала радија, „Знањем против стигме и предрасуда о менталном здрављу“, 400.000 динара.

Подржан је рад и информативног портала VranjeNews, опредељивањем 360.000 динара за суфинансирање пројекта „Упознај етно поставку – упознај Врање“, портала ИнфоПулс Врање, за реализацију пројекта „Технологија и млади“ (350.000 динара), као и Врањски онлине магазин – ВОМ, износом од 250.000 динара, за реализацију пројекта „Породица као стуб локалне заједнице“.

За нови интернет портал „Чувари Србије“ и реализацију њиховог пројекта „Како могу да помогнем“ опредељено је 150.000 динара.

Цела ранг-листа доступна је на овом линку.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси