Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Млади директор фотографије Филип Стојановић награђен на фестивалу "БалКам 2024" у Љубљани
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

09. 04. 2024.

Извор: Танјуг

Млади директор фотографије Филип Стојановић награђен на фестивалу "БалКам 2024" у Љубљани

Директор фотографије Филип Стојановић саопштио је данас да је за фотографију, односно камеру у филму „Тетка” награђен на регионалном фестивалу сниматељских остварења „БалКам 2024”.

Студент мастер студија Факултета драмских уметности у Београду Стојановић је навео да су га за рад на студентском филму редитељке Милице Спасојевић у Љубљани „наградиле старије колеге директори фотографије и професори филмских академија из целог региона”.

„БалКам” је од 4. до 7. априла организовало Удружење филмских сниматења Словеније у Словенској кинотеци, а чланови жирија били су Душан Кардалевски из Северне Македоније, Предраг Бамбић из Србије, Мустафа Мустафић из Босне и Херцеговине и Сашо Штих из Словеније.

„У награђиваном филму се види добра комуникација између директора фотографије и редитеља, која је дала изузетан резултат, слободу стварања и фотографију која је у потпуном складу са потребама наратива, без обзира на ограничења продукцијског окружења”, оценио је жири, преноси Тањуг.

Како је наведено, у филму „Тетка” Стојановић „показује умеће да искористи могућности и да на естетизован начин пренесе емоцију која диктира причу”.

Стојановић је навео и да је снимио свој први дугометражни играни филм као директор фотографије „Василија Прекрасна” редитеља Ивице Видановића, који је у постпродукцији.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси