Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Заштитник грађана покренуо поступак оцене законитости рада РЕМ-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

01. 04. 2024.

Аутор: Фонет Извор: Цензоловка

Заштитник грађана покренуо поступак оцене законитости рада РЕМ-а

Заштитник грађана покренуо је испитни поступак оцене законитости рада Регулаторног тела за медије (РЕМ) по пријави Даниеле Михаловић из Странке слободе и правде у Босилеграду, након што је остала без одговора РЕМ-а на пријаву да су у емисији о Владимиру Захаријеву на ТВ Прва злоупотребљена деца у сврху политичке кампање.

“Заштитник грађана је у свом одговору навео да покреће испитни поступак по пријави у којој сам навела да је у емисији ‘Кмет кметује 24 године’ ТВ Прва емитовала садржај који није примерен деци предшколског узраста, као и да је снимање, а потом емитовање садржаја у ком се појављују деца урађено без сагласности родитеља” изјавила је Даниела Михајловић, саопштила је ССП.

Даниела Михајловић обратила се заштитнику грађана јер РЕМ није одговорио на пријаву коју је доставила 18. фебруара.

Она је пријавила и МУП-у шта је емитовано у емисији о Захаријеву, а добила је, како је навела скандалозан одговор – да су, уз консултације са надлежним тужиоцием Вишег јавног тужилаштва, који се изјаснио да је у питању кривично дело “неовлашћено објављивање и приказивање туђег списа, портрета и снимка”, утврдили да се гоњење предузима по приватној тужби.

“Ово је доказ да и грађани који су у страху од одмазде кмета Владимира Захаријева који у Босилеграду одлучује о животу и смрти, не могу да заштите своја права ни права своје деце уз помоћ интитуција”, оценила је Данијела Михајловић.

Изразила је наду да ће поступак који покреће заштитник грађана уродити плодом, те да ће ТВ Прва уклонити спорну епизоду са својих профила на друштвеним мрежама, али и да ће „разбудити успаване тужиоце да коначно реагују и заштите права“ деце.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси