Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Демантујемо министра Мемића и тражимо јавно извињење за изнијете неистине
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

19. 03. 2024.

Извор: taktinfo.rs

Демантујемо министра Мемића и тражимо јавно извињење за изнијете неистине

Као што је министар Мемић јавно изнио неистину о медију ТАКТ, исто тако очекујемо да се јавно извини овом медију. Тиме ће се извинити великом броју људи који с поштењем и посвијећеношћу граде овај медиј већ годинама.

Демантујемо изјаву актуелног министра туризма и омладине у Влади Републике Србије, Хусеина Мемића, да је ТАКТ основало Бошњачко национално вијеће те да није био позван као гост у неком од програма ТАКТ-а.

Наиме, министар Хусеин Мемић је на Скупштини града Новог Пазара, 18. 03. 2024. године, изјавио сљедеће: „Имате ТАКТ телевизију вашу. Ви сте је основали. Десет година сам био директор Културног центра, који је проглашен најбољим културним центром у Србији, никад ме није звала новинар ваш да гостујем на тој телевизији. Никад. Један минут, једну секунду нисам добио.“

Таква изјава министра Мемића је потпуна неистина. Бошњачко национално вијеће није оснивач ТАКТ медија, што се лако може провјерити у АПР-у. Медиј ТАКТ основала је група младих, независних појединаца без политичких афилијација, који воде овај медиј по принципу професионализма, пружајући платформу равноправности за све стране и странке.

Неистинита је и изјава министра Мемића да никада није добио позив да гостује на ТАКТ-у , јер је исти био позван још док је био директор Културног центра, међутим г. Мемић је своје гостовање одложио док не реализује неколико битних пројеката о којима би могао причати управо у емисији. Такођер, министар Мемић је поменут или је био тема неколико текстова на нашем порталу, што је лако провјерљиво.

Медиј ТАКТ већ четири године дјелује и ради независно и слободно. Такт је глас грађана који промовише позитивне примјере и слободу мишљења у Новом Пазару. Креирамо непристрасни и едукативни медијски садржај, пружамо истините информације и дајемо људима простор да инспиришу друге.

Подсјећамо јавност да је медиј ТАКТ један од 6 медија који је недавно одлучио вратити новчана средства добијена путем конкурса од Града Новог Пазара, изражавајући незадовољство расподјелом средстава и фаворизирањем једног медија с више од осамдесет посто средстава, којем је таквом праксом за посљедњих 9 година, од града уплаћено висе од 3,3 милиона еура па је тако РТВ Нови Пазар рекордер по износу новца добијеног на конкурсима локалних самоуправа у Србији.

Такво понашање, као и поступак министра Мемића, представљају јасан показатељ да, умјесто подршке, слободни медији у Новом Пазару трпе дискриминацију и разне притиске.

На крају, као што је министар Мемић јавно изнио неистину о медију ТАКТ, исто тако очекујемо да се јавно извини овом медију. Тиме ће се извинити великом броју људи који с поштењем и посвијећеношћу граде овај медиј већ годинама.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси