Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Петрушић о Радару: НИН смо напустили јер нисмо хтели да сваким даном волимо Вучића све више
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

14. 03. 2024.

Извор: Н1

Петрушић о Радару: НИН смо напустили јер нисмо хтели да сваким даном волимо Вучића све више

Први број недељника „Радар“, новог политичког недељника Јунајтед медија, од данас је у продаји али, се од раних јутарњих сати на киосцима у центру Београда, већ не могу наћи.

Новинарка Радара Сандра Петрушић за Н1 је говорила о томе зашто је цела редакција напустила НИН и о чему се читаоци могу информисати уколико узму први број новог недељника.

Радар је основан након што је редакција НИН-а дала отказ, због неслагања са „променом концепције“ коју је најавила нова власница.

„Ми смо напустили редакцију јер смо схватили да је дошло време када ти неко каже „од сутра волиш Вучића, не мораш први дан да га обожаваш свим срцем, али ћемо га сваким даном волети све више“. Након тога ми смо сви размишљали шта ћемо. Све институције у нашој земљи су уништене, па онда је очекивано да се и један НИН уништи. Тако да је нама понуда од Јунајтед медије била фантастична, јер је значила да сви можемо да наставимо да радимо свој посао и да имамо први пут леђа за то“, рекла је Сандра Петрушић.

Говорећи о томе шта све очекује читаоце уколико купе први број недељника, она се осврнула на текст „Подобни могу све“, који се бавим критеријумима по којима се одређени тужиоци постављају на функције.

„Чекали смо промену Устава и наша тужилачка струковна удружења су ме убеђивала да ће нам она нешто донети и да ћемо имати независно тужилаштво, онда смо схватили да ни закон ни институције не значи ништа ако се бирају само подобни кадрови. Први тужилац који је као нандидат прошао је био онај који је пустио на слободу Милана Радоичића након Бањске, а исти тај човек је за то време похапсио све студенте који су демонстрирали због крађе избора и тражио притвор од 30 дана. То је враћање у Северну Кореју или Русију“, каже Петрушић.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси