Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Ана Лалић: Утврдили смо идентитет једне особе која ми је претила смрћу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

14. 03. 2024.

Аутор: Бета Извор: Данас

Ана Лалић: Утврдили смо идентитет једне особе која ми је претила смрћу

Председница Независног друштва новинара Војводине (НДНВ) Ана Лалић изразила је данас очекивање да ће надлежни органи пронаћи починиоце и навела да су истраживачки новинари из НДНВ-а непобитно утврдили идентитет једне од особа која јој је претила смрћу.

„Ми пријављујемо сваку претњу смрћу, јер ми поштујемо процедуре, поштујемо законе, поштујемо оно што је договорено на Сталној радној групи за безбедност новинара. Пријавили смо све најбруталније претње смрћу, сада је време да и институције раде свој посао“, казала је Лалић за телевизију Н1.

Навела је да је јуче дала изјаву тужилаштву и додала да је добила „више од хиљаду“ претњи и грубих увреда, те да је јавно објављен и њен приватни број телефона.

„Новинаре овде нападају искључиво због тога што раде свој посао“, рекла је председница НДНВ-а.

Према њеним речима, није проблем Србије то што новинарима прете, већ је највећи проблем то што је друштво „потпуно огрезло у насиље“.

„Погледајте шта се дешава, каква брутална убиства. Речи изговорене са председничке, министарске посланичке и било које јавне функције имају далеко већу тежину него то шта нека Ана Лалић мисли о изградњи цркве у Новом Саду. Хајде се људи саберите и престаните да нас гурате у насиље, у једноумље и покажите грађанима и сопственим гласачима да смо способни да живимо у миру и цивилизовано, па и када се не слажемо“, поручила је Лалић.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси