Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Посланик Владимир Ђукановић на друштвеним мрежама позива на линч новинарке Ане Лалић: Она сумња да је одатле "процурео" и њен број телефона
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

14. 03. 2024.

Извор: nova.rs

Посланик Владимир Ђукановић на друштвеним мрежама позива на линч новинарке Ане Лалић: Она сумња да је одатле "процурео" и њен број телефона

Након што данима добија претње због свог обраћања на трибини "Страни плаћеник, а домаћи издајник", у прогон новинарке Ане Лалић укључио се и народни посланик СНС Владимир Ђукановић.

Она у изјави за Nova.rs каже да је не би изненадило да је управо из тог кружока јавно објављен и њен број телефона, како би били сигурни да ће свака претња смрћу доћи на праву адресу.

После бројних претњи и  најстрашнијих увреда  које се последњих дана упућују новинарки Ани Лалић, на страну оних који таргетирају Лалић сврстао се и народни посланик и високи функционер СНС Владимир Ђукановић.Он је на друштвеној мрежи Икс написао да она "слободно шета около око без лудачке кошуље и баљезга глупости".

"Дотична Ана Лалић је живи доказ да здравствене институције не раде добро. Уместо да је смештена негде на психијатрији, та несрећница шета слободно без лудачке кошуље и баљезга глупости", написао је Ђукановић на друштвеној мрежи.

"Дотична Ана Лалић је живи доказ да здравствене институције не раде добро. Уместо да је смештена негде на психијатрији, та несрећница шета слободно без лудачке кошуље и баљезга глупости".

Тиме се придружио хорди оних који данима прете, вређају и угрожавају безбедност новинарке Ане Лалић.Коментаришући ову изјаву Ђукановића, новинарка Лалић каже за Nova.rs да су све претње које непрестано добија, као и други новинари, генерисане оваквим опасним и врло злонамерним понашањем политичара и носилаца јавних функција.

"Живети у друштву чије политичке, моралне и друштвене норме намећу господин Ђукановић и слични му, заиста може озбиљно да утиче на ментално здравље и да, код особа нежнијег здравља остави трајне последице. Стога, предлажем му благовремено једну нетранспарентну јавну набавку тих кошуља. И, ако могу да замолим, моја да буде у боји јоргована, истиче ми очи. Не би ме изненадило да је управо из истог кружока јавно објављен и број мог телефона, ваљда како би били сигурни да ће баш свака претња смрћу стићи на праву адресу", каже Лалић.

Она додаје да је свесна да са њеним јавно изнетим ставовима о цркви на Лиману и порасту национализма већина није сагласна, али да "клање" људи који мисле другачије није баш најбоља замена за пристојан политички дијалог.

"Не само што прекланом саговорнику тако онемогућује да учествује, већ што Србија тим маниром неће никада постати здраво окружење за живот, ма колико ко велики Србин био. Колике су последице ширења мржње и хушкања на 'неподобне' видели смо деведесетих. Шта то призивају носиоци јавних функција и представници владајућих странака у Србији? Има ли институција које би могле да их спрече у подстицању нових злочина?", пита Лалић.

Подсетимо, након недавног гостовања на једној трибини у Дубровнику, на којој је оценила да је у Војводини на делу "досрбљавање и галоп српског национализма", новинарка Лалић добила је бројне претње и увреде.

У њима између осталог пише да ће је "заклати у Новом Саду", уз велики број псовки и шовинистичких увреда.

Због тога су се огласили и из Удружења новинара Србије (УНС) и затражили од надлежних органа да пронађу одговорне за претње.

"Новинари имају право да свој став изнесу и у текстовима који припадају аналитичким новинарским жанровима, и давањем изјава својим колегама, а сви који нису сагласни са тим ставом могу одговорити у коментару, аргументовано, без претњи и увреда", стоји у саопштењу УНС-а.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси