Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Осам година ФАР-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

29. 02. 2024.

Аутор: ФАР Извор: ФАР

Осам година ФАР-а

ФАР- царибродски светионик објективног, професионалног и поштеног новинарства основан је 1. марта 2016. године и обележава свој осми рођендан.

"Број осам је симбол ауторитета, снаге, моћи, лидерства и поверења. То је и број који, када га исписујете водоравно, нема почетак и крај, представља бесконачност и најбољи је у Универзуму. Ово су неки од постулата који се приписују броју осам, а редакција ФАР-а искрено верује да су то особине овог медија цивилног друштва са седиштем у Димитровграду и који улазећи у девету годину свог постојања храбро корача напред осветљавајући медијски пут свом аудиторијуму у Србији, Бугарској и региону", пише редакција ФАР-а.

Борбу за медијску слободу и објективну журналистику није лако водити у актуелним друштвено-политичким околностима, које нису наклоњене нормалном медијском извештавању, али снага и моћ броја осам дају крила новинарско-техничкој екипи Интернет Портала ФАР, ФАР ТВ-а, часописа ФАРЧЕ и њиховом оснивачу – Удружењу “Емблема”, да истраје на медијској сцени, радећи у интересу својих читалаца, гледалаца и свих грађанки и грађана.

Бројне препреке, политичке, економске и друге врсте притисака, претње, омаловажавање, етикетирање и демонстрација моћи политичара, који нису мимоишли ФАР, нису му стали на пут свих ових година, а колектив овог медија бивао је спремнији и одлучнији да максимално да свој допринос за добробит целокупног друштва често пута плаћајући цену професионалног информисања.

Екипа ФАР-а се поноси својим бројним медијским причама, разноврсним медијским садржајима, репортажама, документарним филмовима и истраживачким новинарством, као и неговањем културе, језика, фолклора и традиционалних вредности бугарске националне заједнице у Србији. Поноси се и својом издавачком делатношћу и мултикултуралним повезивањем Србије и Бугарске на путу ка Европској Унији.

На свој осми рођендан из штампе је изашла трећа двојезична књига, а своје информације на бугарском и српском језику ФАР са вама дели на порталу www.фар.рс, путем Јутјуб канала и друштвених мрежа – Фејсбук, X и Инстаграм.

“Исказујемо велику захвалност целокупном колективу ФАР-а, свим сарадницима, волонтерима, пријатељима и аудиторијуму који су део нас, прате нас и подржавају, а ми ћемо се потрудити да наставимо своју мисију, коју смо себи одредили приликом оснивања овог медија”, поручује редакција ФАР-а.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси