Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Пресуда Апелационог суда којом су правоснажно ослобођени окривљени за убиство Славка Ћурувије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

12. 02. 2024.

Извор: Славко Ћурувија фондација

Пресуда Апелационог суда којом су правоснажно ослобођени окривљени за убиство Славка Ћурувије

Објављујемо комплетну пресуду Апелационог суда у Београду којом су усвојене жалбе окривљених за убиство Славка Ћурувије и укинута пресуда Одељења за организовани криминал Вишег суда у Београду којом су осуђени на укупно 100 година затвора.

Апелациони суд у пресуди тврди да није било довољно доказа који би поуздано потврдили да су окривљени бивши функционери Ресора државне безбедности – Радомир Марковић, Милан Радоњић Радоњић, Мирослав Курак и Ратко Ромић извршиоци кривичног дела убиства новинара и издавача Славка Ћурувије и да „нису на несумњив начин доказани наводи оптужбе“.

„Скандал је то што Апелациони суд не само што доноси ослобађајућу пресуду за оптужене за убиство Ћурувије, него иде корак даље, ради оно што нико од њих не тражи да би оправдао рад Службе“, рекао је поводом објављивања ослобађајуће пресуде 2. фебруара адвокат породице Ћурувија Слободан Ружић.

Своју тврдњу доказује тврдњама Апелационог суда у пресуди да је праћење Ћурувије до самог убиства било законито и уобичајено.

„То је директно супротно недвосмисленим доказима“, каже Ружић.

О бројним нелогичностима и тенденциозним интерпретацијама изјава сведока и доказа изведеним у овом поступку детаљније у анализи пресуде коју ће СЋФ објавити у сутра.

Пресуду можете преузети ОВДЕ.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси