Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  „Не уклапамо се у визију нових власника“: „Буђење“ скинуто с Радија С, један човек умрежио све станице
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

07. 02. 2024.

Аутор: Неда Вуловић Обрадовић, Даниела Илић Красић Извор: Н1

„Не уклапамо се у визију нових власника“: „Буђење“ скинуто с Радија С, један човек умрежио све станице

„Поштовани слушаоци, након 10 година емитовања наше емисије на радиу С2, нови власник С МЕДИА обавестио нас је о прекиду сарадње. Ова одлука је одмах ступила на снагу па се емисија ‚Буђење‘ у продукцији Супермиш Д.О.О. више неће емитовати на овој фреквенцији“.

Овим речима су се Драган Илић и Дејана Миловић Буха, аутори „Буђења“, на друштвеној мрежи „X“ опростили од верних слушалаца.

Као су написали, програм легендарне радио емисије очигледно се „не уклапа у визију нових власника“.

„Желим да нагласим да смо се у реализацији нашег програма увек водили професионалним и етичким стандардима. Тако ће бити и убудуће. Хавла вам на поверењу које нећемо изневерити. Чујемо се на некој новој фреквенцији“, поручили су Драган и Дејана.

А нови већински власник Радија С од маја прошле године је шабачка фирма S Controls, основана у фебруару исте године и у власништву Богдана Тодоровића из Шапца.

Мањински власници су Ирена Анђелковић и Предраг Анђелковић, наследници некадашњег генералног секретара Социјалистичке партије Србије Зорана Бакија Анђелковића. Како Н1 незванично сазнаје, Анђелковићи су и даље у менаџменту и управи Радија С.

Замршена веза између таблоида Ало и Радија С

Јавно доступни подаци показују да је од јула прошле године председник Надзорног одбора тог медија Драган Лазић. Истовремено он је члан и Надзорног одбора Maxim media plus, фирме која у свом власништву има Студио Б, Радио ЈАТ и ТДИ радио.

Лазић је до октобра 2022. године био и директор Ало медиа система, показују јавно досутпне информације, а управо је власник Алоа Саша Благојевић од Maxim media plus 2018. године купио већински удео у РТВ Студио Б.

До јануара 2021. године, стопроцентни власници Maxim media plus био је брачни пар Ружица и Милош Крџић, да би се њихов удео смањио на 49 одсто, а већински власник постала фирма Global media technology из Београда, чији је једини власник Саша Благојевић.

У јулу 2022. године, четири радио станице су добиле националну фреквенцију – Хит мјузик ФМ, Радио С, Радио С2 и Плеј радио.

Како је УНС објавио на свом сајту 2022. године, Благојевић је преко фирме Maxim media plus постао власник и Колортон принта, аутсајдера који је 2021. године добио националну радио фреквенцију за Radio Cherry, радио који никада до тада није емитовао програм.

Међутим, уласком Лазића у Надзорни одбор Радија С и његовим везама с Благојевићевим фирмама, да се закључити да власник Алоа има уплив у целокупну радио сцену у Србији.

Преко сувласништва у фирми Maxim media plus, а онда и преко бројних „ћерки фирми“ (Радио Јат, Балтазар, Рими медиа гроуп, Радио Каролина, ТДИ радио-телевизија, Радио Севен, Радио 5, Matrix D, Lite FM и Радио Хит ФМ). Благојевић и Крџићи власници су радио-станица Hit music FM, ТДИ радио 91,8, Радио ТДИ Севен, ТДИ радио 107,5, Радио Јат, Радио ТДИ Централ, ТДИ Радио Исток, Каролина лагана и фина, Радио Каролина и Радио Каролина плус, објавио је УНС.

С друге стране, Анђелковићи су до прошле године преко С медиа теам и „ћерки фирми“ (АС медиа, Радио С, Index LCF, Пингвин и Спирит Соунд МФМ) управљали двема националним радио-станицама, Радио С и С2 (некадашњи Радио Index), као и Радиом С3 (некадашњи Радио Пингвин) и С4 (некадашњи Градски радио).

Једини преостали национални радио који није у овој мрежи је Плаy радио (некадашњи Б92), који је у власништву Срђана Миловановића, иначе власника Коперникуса. Коперникус је власник и телевизија Б92 и Прва.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси