Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  АПР: Медији имају рок до 4. фебруара да региструју податке
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

29. 01. 2024.

Извор: Нова економија

АПР: Медији имају рок до 4. фебруара да региструју податке

Агенција за привредне регистре подсећа издаваче медија на обавезу да региструју податке о медију до 4. фебруара ове године, прописану Законом о јавном информисању и медијима („Службени гласник РС“, бр. 92/2023).

Издавачи медија треба да региструју податке, а нарочито податке о главном уреднику медија и документ који садржи податке о правним и физичким лицима која непосредно или посредно имају више од пет одсто удела у оснивачком капиталу издавача, (Закон о јавном информисању и медијима „Службени гласник РС“, бр. 92/2023).

Такође, потребно је да упишу и податке о њиховим повезаним лицима у смислу закона којим се уређује правни положај привредних друштава. Исто тако, у Регистар медија уносе се и подаци о другим издавачима у којима имају више од пет одсто удела у оснивачком капиталу.

Уколико су ови подаци о медију већ регистровани и уколико су ажурни, издавач медија нема обавезу да подноси нову регистрациону пријаву за поновни упис ових података у Регистар.

Уколико издавач не региструје наведене податке у законском року, надлежни регистратор ће избрисати медиј из регистра по службеној дужности, у складу са чланом 154. став 2. Закона о јавном информисању и медијима, наводи се у саопштењу АПР-а.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси