Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Драган Ђилас реаговао на одговор Колегијума РТС-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

29. 01. 2024.

Извор: РТС

Драган Ђилас реаговао на одговор Колегијума РТС-а

Председник Странке слободе и правде Драган Ђилас реаговао је на одговор Колегијума Радио-телевизије Србије поводом његовох критика рада Јавног сервиса.

Драган Ђилас је на одговор Колегијума РТС-а на његове критике  рада РТС-а реаговао током гостовања на телевизији Н1, саопштено је из Странке слободе и правде.

"Ми живимо у земљи у којој ће Радио-телевизија Србије да се обрати мени, као председнику највеће опозиционе странке, са текстом који је на нивоу таблоида, али заиста таблоида. И није битно толико шта тамо пише и шта не пише, јер, знате шта је РТС? РТС вам је Србија. Kолики је пад РТС-а, толики је пад и државе и друштва у целини", рекао је Ђилас.

Подсетио је да је пре неколико дана почео са, како је рекао, "јавним вршењем анализа шта све није објављено у Дневницима РТС-а" и да се обратио генералном директору Драгану Бујошевићу, главном и одговорном уреднику Информативног програма Ненаду Љ. Стефановићу и уредницима Дневника.

"Ти људи примају плату од грађана Србије и раде у државној фирми. Ти људи воде Дневник, не воде дневнике под маскама да их нико не препознаје, нису заштићени сведоци. Они их воде, а на крају сваког Дневника у шпици пишу њихова имена. Па значи, нису они тајни људи него су јавни", рекао је Ђилас.

Како се наводи у саопштењу, Ђилас је упитао "шта је то колегијум и ко су ти људи", као и "зашто РТС није именом и презименом потписао то писмо".

"То је таблоидно новинарство, јер, знате, у тим таблоидима кад лажу о нама они сваки пут напишу ‘редакција, група’ и тако даље. Ја иначе мислим да тај текст није писао Бујошевић, он нема новинарске квалитете за то, ја мислим да га је писао Иван Радовановић, а видећемо временом да ли је то тачно", рекао је Ђилас.

Истакао је да он не износи тврдње, већ да говори оно што мисли.

"За оне који не знају, господин Радовановић је партнер госпође Оливере Зекић, чланице РЕМ-а, који је имао овај катастрофални и скандалозни извештај, који Ваше колеге из ЦИНС-а сада демантују, о кампањи", навео је Ђилас.

"Значи, то све тамо пише и у том тексту има једна генијална речиница која каже: Нисмо правили дебатне емисије, зато што знамо да ћете ви да кажете да су избори покрадени, а ови ће да кажу да су најчистији до сада у историји. Па што бисмо вас онда звали? Господо са РТС-а, не долазимо ми вама да причамо, ми долазимо грађанима да се обратимо, да они чују наше аргументе", рекао је Ђилас.

Додаје се и да је Ђилас рекао да је пре годину и по дана у 95 одсто емисија у којима је гостовао било питање о његовом састанку са Александром Вучићем и да је сада право време за то питање.

"Знате зашто? Јер је после тог састанка Александар Вучић рекао да немају легтимитет да формирају власт у Београду јер су добили мањи број гласова. Овога пута сте добили три одсто гласова мање и фале вам два одборника. Па тек сад немате легитимитет. Да ли ћете заборавити реченицу да је легитимитет најважнија ствар за власт? Питајте га то", рекао је Ђилас.

Наводи се да је Ђилас о изборима у Београду рекао да су "покрадени толико да би опозиција победила, а не само да би СНС био у ситуацији да не може да формира власт како би то било на нивоу Републике".

"Kао што знате бирачки списак је затворен у Београду на 1.613.372, то је повећање од 13.000, односно много веће јер су уместо људи који су преминули или су избрисани, уписивани људи који не живе у Београду тога смо сви свесни. Али ово значи да је формално за 20 месеци од прошлих избора уписано 600-650 бирача месечно, сваки месец тај број је растао", навео је председник Странке слободе и правде.

"Да ли знате колико има бирача сада у јануару, месец дана после избора – 1.608.414. У 30 дана после избора пет хиљада смањио се тај број. Да ли је то могуће? Није. То је последица две чињенице. Једна је да се људи исписују и враћају се у своја места по Србији и друга да сада не убацују нове бираче уместо ових преминулих зато што нема потребе, избори су овом тренутку прошли", преноси Странка слободе и правде изјаву свог председника Драгана Ђиласа.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси