Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Оливера Зекић демантује податке које је открио ЦИНС, а које РЕМ крије: Још правимо извештај
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 01. 2024.

Извор: n1info.rs

Оливера Зекић демантује податке које је открио ЦИНС, а које РЕМ крије: Још правимо извештај

Поводом ЦИНС-овог истраживања у коме су објавили податке које РЕМ крије, а који се тичу извештаја из изборне кампање и у коме се нису налазили подаци за телевизије са националном фреквенцијом, председница Савета Регулаторног тела за електронске медије Оливера Зекић за Н1 каже да "ништа од свега није тачно".

"Ништа од свега што је ЦИНС објавио, а други потрчали да пренесу, нити је тачно, нити се налази у нашем извештају, јер он, просто, није готов. Подаци се још обрађују, извештај још правимо, и сваки покушај да се нешто из њега извуче, није ништа друго него лаж и манипулација", навела је Зекић.

Како наводи, истраживање које је објавио ЦИНС је "још један у низу бедних покушаја дискредитације институције, Савета и стручних служби".

"Завршни извештај биће објављен ускоро и тек тада ће моћи да се анализира и коментарише", истакла је Зекић.

ЦИНС пише да је након избора у децембру РЕМ објавио извештај о томе како су неки медији извештавали током кампање. У њему се нису налазили подаци за телевизије са националном фреквенцијом јер је РЕМ тврдио да их нема. Међутим, ЦИНС наводи да то није било тачно и открива шта ти подаци показују.

Вече пред почетак изборне тишине у децембру прошле године, водитељка телевизије Пинк увела је у студио председника Александра Вучића.

Као и годину пре тога, када је са теглом краставчића изашао из фрижидера и придружио се осталим напредњацима у студију и сада је уз громогласан аплауз и песму председник нашао своје место за једним од пет округлих столова који су се ту налазили.

Ову скоро двосатну емисију као и други програм на Пинку и осталим телевизијама са националном фреквенцијом за време изборне кампање пратило је и Регулаторно тело за електронске медије (РЕМ).

Међутим, у извештају који су објавили након избора, крајем децембра, није било података за Пинк, Хепи, Прву и Б92.Када им је невладина организација Биро за друштвена истраживања (БИРОДИ) тражила мониторинг и ових телевизија, из РЕМ-а су кратко одговорили да "поред података који су објављени, не поседује друге податке".                

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси