Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Комеморација новинару Денису Колунџији: Посвећени новинари умиру млади и то није фер
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 01. 2024.

Извор: www.slavkocuruvijafondacija.rs

Комеморација новинару Денису Колунџији: Посвећени новинари умиру млади и то није фер

Независно друштво новинара Војводине (НДНВ) и Фондација “Славко Ћурувија” организовали су данас у Новом Саду комеморацију преминулом новинару Денису Колунџији (1972-2024), на којој је речено да новинари плаћају скупу цену због посвећеног бављења том професијом и да због тога умиру млади.

“У последњих неколико година ово је вероватно двадесета смрт колега који нису дочекали пензију. Сатире нас професија, умиремо млади, и то није фер”, рекао је програмски директор Телевизије Н1 Игор Божић.

Председница НДНВ-а Ана Лалић рекла је да је Колунџија у НДНВ-у био свој на своме и обећала да ће његове колеге дати све од себе да врате професији “барем део пристојности и сјаја који је Денис имао”.

“Денис Колунџија је био наш друг. Ми смо изгубили друга, а новинарство је изгубило новинара са великим Н. Питај Дениса, зна Денис, види са Денисом, је реченица коју смо небројено пута изговорили. Бранио је појединца, није се мирио с тим да су институције или владавина права урушени”, казала је Ана Лалић.

Новинар Игор Михаљевић рекао је да је Денис Колунџија “одбио да буде управник логора званог Република Србија”.

“Он је био логораш до краја који се борио да побегне из њега и да га ослободи”, казао је Михаљевић.

Главни уредник портала Цензоловка Перица Гуњић рекао је да је Колунџија “живео и дисао новинарство”, ид а је био човек који је био “брижан и препун људскости, необичан, посебан, потпуно уникатан”.

Новинар Александар Рељић рекао је да новинарство није посао него живот и додао да о томе сведочи биографија и начин живота Дениса Колунџије.

Колунџија је изненада је умро 21. јанура у Новом Саду у 52. години живота.

Писао је за Аутономију, ВОИЦЕ, Цензоловку, БИРН, Неwсwеек Србија, Време, Грађански лист, Дневник, Војводину, Новосадски недељник, Војвођански магазин, Кибиц фенстер, Цафé Војводина, а радио је и на новосадском ИН радију и у телевизијској Гринфилд продукцији.

Пратио је рад Скупштине Војводине од 2000. године и имао блог војводјанска.рс посвећен покрајинском парламенту.

Аутор је књиге „Вишестраначка Скупштина Војводине 1992-2012.“ објављене октобра 2012. године.

Иза себе је оставио супругу Ксенију и сина Рељу. Испраћај Дениса Колунџије је сутра у 11.15 сати на Новом гробљу у Новом Саду.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси