Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Министарство: Почео рад на Акционом плану за спровођење Медијске стратегије 2024-2025.
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

24. 01. 2024.

Извор: Бета

Министарство: Почео рад на Акционом плану за спровођење Медијске стратегије 2024-2025.

Министарство информисања и телекомуникација Србије је данас саопштило да је одржан састанак Радне групе за израду Акционог плана за спровођење Медијске стратегије за период од 2024. до 2025. године.

На састанку су договорени даљи кораци „у циљу потпуне имплементације“ те стратегије.

Министар Михаило Јовановић је изјавио да је један од примарних циљева Медијске стратегије било прошлогодишње усвајање Закона о јавном информисању и медиима и Закона о електронским медијима.

„У даљој имплементацији Медијске стратегије битно је доношење Акционог плана за период 2024-25. Очекујем да имплементација одредби Закона о јавном информисању који се тичу пројектног суфинансирања, као и рад на преосталом Закону о јавним медијским сервисима буду једне од главних активности у новом Акционом плану“, рекао је Јовановић.

Навео је да је Министарство прошле године програмирало трогодишњи ИПА пројекат од 1,5 милиона евра, чиме је осигурано финансирање активности Акционог плана Медијске стратегије, што ће почети у другом кварталу ове године.

Најавио је да ће у фебруару бити обуке за запослене у локалним самоуправама, запослене у медијима и лица која ће се пријављивати за чланове комисија у вези са новим законским решењима која се односе на поступак пројектног суфинансирања медија.

На састанку су, како се наводи у саопштењу, учествовали и представници новинарских и медијских удружења, Мисије ОЕБС, Делегације ЕУ, амбасаде Норвешке и Фондације „Конрад Аденауер“, који заједно с Владом Србије раде на примени Медијске стратегије.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси