Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Комитет за заштиту новинара: Власти морају да спроведу брзу истрагу о претњама редакцији Цензоловке
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

23. 01. 2024.

Аутор: Јелена Л. Петковић Извор: Цензоловка

Комитет за заштиту новинара: Власти морају да спроведу брзу истрагу о претњама редакцији Цензоловке

Власти Србије морају да покажу да је потпуно неприхватљиво да се новинарима прети насиљем и смрћу због њиховог извештавања и да свим неопходним мерама обезбеде да новинари буду заштићени, каже Атила Монг представник Комитета за заштиту новинара за Европу поводом претњи редакцији Цензоловке.

„Српске власти морају да спроведу брзу и темељну истрагу о претњама смрћу које је примила редакција Цензоловке. Одговорни треба брзо да одговарају, а новинари морају бити заштићени“, каже за Цензоловку Атила Монг, представник Комитета за заштиту новинара (ЦПЈ) за Европу, поводом претњи које је редакција добила након што је објавила текст о претњама новинарима Вањи Ђурић са Н1 и Жељку Вељковићу са Нове С.

„Власти Србије морају да покажу да је потпуно неприхватљиво да се новинарима прети насиљем и смрћу због њиховог извештавања и да свим неопходним мерама обезбеде да новинари буду заштићени,” истиче Монг.

Много зависи, додаје он, и од укупног нивоа солидарности међу новинарима.

„Од земље до земље се разликује како новинарске заједнице реагују на такве претње, а по мом искуству много зависи од укупног нивоа солидарности међу новинарима. У многим земљама где је новинарска заједница подељена и поларизована, овај ниво солидарности може бити веома низак, нажалост“, каже за Цензоловку Атила Монг.

Комитет за заштиту новинара је непрофитна организација новинара, истраживача и адвоката који широм света подржавају угрожене новинаре и медијске слободе.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси