Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  НДНВ и СЋФ: Комеморација колеги Денису Колунџији у четвртак, 25. јануара у Новом Саду
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

23. 01. 2024.

Извор: НДНВ и СЋФ

НДНВ и СЋФ: Комеморација колеги Денису Колунџији у четвртак, 25. јануара у Новом Саду

Комеморација Денису Колунџији коју организују Независно друштво новинара Војводине и Фондација “Славко Ћурувија” одржаће се у четвртак 25. јануара у 13 сати у просторијама НДНВ-а у Новом Саду (Сутјеска 2, улаз 8, Спенс).

Новинар Денис Колунџија изненада је умро 21. јанура у Новом Саду у 52. години живота.


 

Денис је био новинар чији рад обавезује све који се баве овом професијом. Увек у потрази са истином, борац за слободу, добар човек, друг и колега.

У сваком тренутку представљао је и заступао вредности високопрофесионалног и високоетичног новинарства, које је препознао у НДНВ-у и порталу Цензоловка, где је, као новинар који се не либи да пропитује, критикује, анализира и провоцира – препознао своје природно окружење и уточиште.
 
О његовом раду, новинарској храбрости, аналитичности и одговорности на комеморацији ће говорити његови пријатељи, колеге и саборци из НДНВ-а, Фондације “Славко Ћурувија” и медија са којима је сарађивао.
 
Наш Денис Колунџија имао је заиста богату новинарску каријеру. Писао је за Аутономију, ВОИЦЕ, Цензоловку, БИРН, Неwсwеек Србија, Време, Грађански лист, Дневник, Војводину, Новосадски недељник, Војвођански магазин, Кибиц фенстер, Цафé Војводина, а радио је и на новосадском ИН радију и у телевизијској Гринфилд продукцији.
 
Пратио је рад Скупштине Војводине од 2000. године и имао блог војводјанска.рс посвећен покрајинском парламенту.
 
Аутор је књиге „Вишестраначка Скупштина Војводине 1992-2012.“ објављене октобра 2012. године.
 
Био је поносан на још једно богатство: супругу Ксенију и сина Рељу.
 
Рођен је 1972. године у Сомбору.
 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси