Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Полиција у редакцији Бујановачких по пријави директора школе
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

19. 01. 2024.

Извор: Бујановачке

Полиција у редакцији Бујановачких по пријави директора школе

Директор Основне школе „Бранко Радичевић“ у Бујановцу пријавио је полицији новинарку портала Бујановачке Ивану Јовановић за неовлашћени улазак у објекат школе и фотографисање.

Он је, како незванично сазнају Бујановачке, у пријави навео да је текст о реновирању школе и фотографија на којој се види да је пао плафон у једном од школских тоалета узнемирио родитеље, објавиле су Бујановачке. У наставку преносимо њихово саопштење.

Припадници полицијске станице Бујановац су по овој пријави у четвртак обавили разговор са колегиницом Јовановић у просторијама редакције Бујановачких. Она им је рекла да у школу није ушла неовлашћено, већ као новинар и представила се присутним радницима, од којих јој нико није рекао да су улаз у школу и фотографисање забрањено.

Уосталом, како је навела, школа је јавни објекат, а у конкретном случају због реновирања исте налази се у фокусу локалне јавности с обзиром да њени ученици већ две године наставу похађају у просторијама друге локалне школе. Напомињемо да је колегиница по повратку из школе назвала директора који јој том приликом ниједном речју није рекао да је неовлашћено ушла у школу. Коначно, наша новинарка у школу није отишла приватно, већ се тамо уредно представила и објаснила разлог посете, а није ушла ни у директоров приватни посед што би се могло окарактерисати као недозвољен чин.

Напротив, он јој је у телефонском разговору рекао да отпали плафон није једини недостатак који је примећен након реконструкције и да су у школи направили списак свих уочених аномалија који ће предати надлежнима.

Редакција Бујановачких сматра да директор школе приликом подношења пријаве полицију није упознао са основним принципима новинарског посла и интересом јавности која има пуно право да зна шта се дешава у школи након реконструкције.

Овде бисмо напоменули чуђење с обзиром да је директор ове школе оснивач једног реномираног новинарског удружења, дакле и медијски радник, па би као такав требало да зна шта је посао медија и новинара.

Редакција овом приликом поручује да нас овакве пријаве неће поколебати у нашој основној мисији-а то је јавни интерес.

Напомињемо да су припадници полиције, који су обавил разговор, били максимално коректни.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси