Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Миловану Бркићу, власнику Таблоида, укинут кућни притвор, наставак суђења 22. јануара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 01. 2024.

Аутор: Бета Извор: Данас

Миловану Бркићу, власнику Таблоида, укинут кућни притвор, наставак суђења 22. јануара

Новинару и власнику листа Таблоид Миловану Бркићу укинут је кућни притвор уз наногицу и он ће наставак суђења за кривично дело позивања на насилну промену уставног уређења чекати на слободи.

Како је за агенцију Бета изјавио Бркићев адвокат Стеван Дамњановић, суђење ће бити настављено 22. јануара у Палати правде, а он очекује ослобађајућу пресуду.

„Бркић је оптужен да је извршио позивање на насилну промену уставног уређења јер је 8. маја испред Скупштине рекао сада већ познату реченицу. Он је првостепено осуђен, али је апелациони суд укинуо ту првостепену пресуду сматрајући да Милован Бркић није знао да га снимају када је то рекао, да му се човек који га снима не обраћа као новинар, нема камера, тако да он није знао и није могао да позива на насилну промену уређења“, рекао је адвокат.

У наставку суђења Дамњановић каже да очекује се тужилаштво понуди неке нове доказе јер по досадашњим доказима осуђујућа пресуда Бркићу, како је навео, „не може да опстане“.

Новинар Милован Бркић (66) био је осуђен у јулу на 14 месеци затвора због кривичног дела позивање на насилну промену уставног уређења, али је апелациони суд у септембру ту пресуду укинуо и вратио на поновно суђење.

Тада му је и притвор у којем је био од хапшења 8. маја, замењен блажом мером – забраном напуштања стана уз електронски надзор.

Тужилаштво је теретило Бркића да је тог дана током протеста „Србија против насиља“, у намери угрожавања уставног уређења Републике Србије, позвао да се силом промени њено уставно уређење, свргну највиши државни органи и њихови представници, односно Народна скупштина и председник Србије Александар Вучић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси