Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  „Као да масовни убица каже да му је жао због једне жртве, а за остале не мари“: Саговорници Данаса о извињењу власника ТВ Пинк Ђорђу Микетићу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

15. 01. 2024.

Аутор: В. А. Извор: Данас

„Као да масовни убица каже да му је жао због једне жртве, а за остале не мари“: Саговорници Данаса о извињењу власника ТВ Пинк Ђорђу Микетићу

– Када би кренуо да се извињава свима грађанима Србије којима је направио озбиљну штету, не би Митровићу било довољно ни три живота- коментарише новинар Недим Сејдиновић извињење власника ТВ Пинк Жељка Митровића због објављивања приватог снимка функционера странке Заједно Ђорђа Микетића.

Митровић се, подсетимо, у уживо програму у емисији коју води Јована Јеремић, извинио Микетићевој породици због објављивања поменутог снимка и рекао да је Јеремић због тога новчано кажњена смањењем 50 одсто децембарске плате.

„Имали смо два микроинцидента, а за један си крива само ти. Урадила си то без моје сагласности, без сагласности уредника информативе. Знаш шта си урадила. Мораш да знаш, приватни филмови или видео-записи из било чијег живота се не пуштају. Јеси блуровала и урадила на исправан начин, али ја желим породици тог човека да се извиним. То није мој стил, са разлогом си кажњена. Драго ми је да си разумела“, обратио се Митровић Јовани Јеремић, на шта је она одговорила да је казну „витешки поднела“.

Извињење је цинично, па и помало трагикомично, сматра Недим Сејдиновић.

– Као да масовни убица каже да му је жао због једне жртве, а за остале не мари. Мада, треба рећи да то што је урађено Ђорђу Микетићу превазилази и најстрашније ноћне море. Изгледа да је Пинку то некако ипак засметало, јер мора се имати у виду да ова компанија сарађује са много страних фирми, од којих неке ваљда држе и до друштвеног угледа. Можда му је неко скренуо пажњу да се такве ствари не раде ни у најогавнијим диктатурама. Осим тога, ово извињење ће Митровић користити и на суду као олакшавајућу околност. А РЕМ ће можда констатовати: ето, човек се извинио, и то је то – истиче Сејдиновић.

Посебно је, додаје, комично то што је он за пуштање тог снимка кривицу пребацио на „несрећну водитељку“.

– Не само да је логички то једноставно закључити, него постоје у јавности докази (изјаве председника) да је тај снимак прибављен и злоупотребљен у садејству БИА-а, председниковог кабинета, Жељка Митровића и осталих режимских сарадника – наводи Сејдиновић.

Он каже и да је Митровић, осим што је појединачно прозивао људе, вређао их, уништавао им животе, зарадио огроман новац на умирању једног друштва.

– Пројекат Пинк је практично пројекат-мародер. Нема никакве сумње да је пинк-култура једна од „кључних институција“ која је довела да данас уместо у цивилизованом друштву живимо у „зверињаку“ – сматра Сејдиновић.

Марко Дражић, новинар сатиричног портала Њуз нет, каже да многи људи током новогодишњих празника донесу неке радикалне одлуке за наредну годину, те је можда и Жељко Митровић пожелео да буде бољи човек.

– Једини проблем код новогодишњих одлука је што нас ентузијазам не држи предуго и врло брзо се вратимо на старо, па тако не би требало да нас зачуди ако за који месец, ако буде повода, поново исти снимак угледамо на Пинку – истиче Дражић.

Митровићево извињење је прокоментарисао и сам Ђорђе Микетић, који сматра да је позадина таквог потеза тужба коју је поднео против Пинка, као и против Јоване Јеремић, коуреднице јутарњег програма „за све лажи и циљану сатанизацију“.

– Ово пребацивање кривице на ридикулну водитељку, неће аболирати налогодавца ове кампање, Александра Вучића, који је на истој телевизији и сам све то најавио, јер сам први указао на фантомске бираче и наговестио изборну превару која се спремала. Џаба им овај лош кризни менаџмент и ово теледириговано извињење са Андрићевог венца, одговараће за све лажи и спинове, наравно, не само у мом случају, јер сам само један у низу оних које је требало ућуткати – навео је Микетић за Данас.

РЕМ је, подсетимо, због објављивања поменутог снимка покренуо поступак против ТВ Пинк.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси