Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Телевизија РТВ Ваљево плус данас обележава деценију емитовања
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

12. 01. 2024.

Аутор: РТВ Ваљево/УНС Извор: РТВ Ваљево/УНС

Телевизија РТВ Ваљево плус данас обележава деценију емитовања

Телевизија Ваљево Плус данас обележава десет година редовног емитовања.

За деценију рада, било је, како каже Бранка Јевтић, много препрека које је требало савладати, а повремено се мењао и састав људи.

„Неки су одлазили, други долазили. Ипак, мала група се одржала упркос бројним искушењима. Само захваљујући умешности и уиграности тима, успели смо да реализујемо програм и са петоро запослених. У овом тренутку Телевизија Ваљево Плус има седам запослених, па се посао обавља много лакше“, рекла је Бранка Јевтић.

Иако се почетак рада телевизије Ваљево Плус везује за 2014. годину, може се рећи да је ова медијска кућа имала три живота живота, дуга не једну већ две деценије. Први сеже од 2002. године када је настала као јавно предузеће – Регионална телевизија Ваљево.

„Kада нам је, након поплава, маја 2014. године, један гледалац послао мејл са поруком: ‘Честитам редакцији на праћењу ситуације изазване  временском непогодом која нас је задесила! Били сте професионални, реални, блиски народу' осетили смо понос, јер практично, тај догађај се десио само четири месеца после трећег почетка ове медијске куће која је прошла кроз разне фазе својинске трансформације“, навела је Јевтић.

РТВ Ваљево је, како каже Јевтић, прешло дуги пут - од јавног предузећа основаног 2002. године које је имало задатак да извештава о дешавањима у Ваљеву и Kолубарском округу, до прве неуспешне приватизације  2010. године, која се завршава стечајем 2012.  

Из стечаја је телевизију, како каже Јевтић, купио садашњи власник Теодосије Крстић 2013. године.

У проналажењу новог пута за телевизију са локалном фреквенцијом, Крстић је тражио помоћ професионалаца и у техничком и новинарском делу, а иза свега тога следила је озбиљна техничка припрема. Програм се у почетку емитовао експериментално, све до званичног отварања 14. јануара 2014. 

„Програм се у почетку емитовао од 7.00 до 15.00, а од 14. априла 2014. почињемо са емитовањем  Јутарњег програма, јер смо били свесни да морамо бити аутентични на овом локалном простору. Од тада до данас , кроз студио ТВ ВА ПЛУС прошло је на стотине гостију“, наводи Јевтић.

Јутарњи програм, Ваљево данас, Разговор Плус и Плодови само су неке од емисија које се емитују годинама на овој телевизији. Добра сарадња тима и улагање у знање су, каже Јевтић, били кључ за успешан рад.

„Намера нам је и  да се и у наредном периоду дружимо са грађанима Ваљева и Србије, иако знамо да су за медије увек тешка времена а верујемо и да она која долазе неће бити лака. Сматрамо да смо показали доследну истрајност и упорност  у овом дружењу са суграђанима које практично траје са прекидима преко 20 година“, истакла је она.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси