Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Божићни поклони за вишечлану породицу Перић у Пасјану
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

06. 01. 2024.

Аутор: М. Чанковић Извор: Јединство

Још једна у низу хуманитарних акција новинара Јединства

Божићни поклони за вишечлану породицу Перић у Пасјану

„Колико нечије мало некоме значи много“, екипа „Јединства“ уверила се уочи Бадњег дана а у сусрет једном од најрадоснијих хришћанских празника Божића, приликом посете и уручивања помоћи вишечланој породици Перић са седморо малолетне деце у селу Пасјану у Косовоском Поморављу.

Новинари  „Јединства“ су тог дана, поред новогодишњих пакетића за малишане, донели намирнице, колаче, воће, сокове, уље, шећер, брашно и разне ђаконије за Божић  овој деветочланој породици.  Радост деце али и мајке Биљане  толико је била очигледна да су овој четрдесетдвогодишњој жени кренуле сузе радоснице.

Деца,  приграбивши играчке нису скидала  осмех  са лица , а то је за новинаре Јединства био главни мото ове акције (усрећити децу), када смо им уручили поклон пакетиће богатог садражаја.

-Улепшали сте нам предстојећи празник. Немам речи колико смо сречни и колико смо захвални и вама и Богу који вас је послао да нам улепшате Божић. Донели сте радост и нама и деци.  Неизмерно вам хвала- рекла је том приликом мајка седморо дечице, Биљана Перић.

 

Она се захвалила свим присутним новинарима, међу којима је била и новинарка и директорица Установе за новинска издавачку деластност Панорама-Јединство Рада Комазец.

Комазец  је том приликом изјавила:

- За хуманитарне акције новинара  листа  „Јединство“ најзаслужнија је наша новинарка Соња Ивковић , која са пуно љубави обавља своју новинарски али и људски посао у Косовском Поморављу.   Соња је предложила да помогнемо, а мене, заиста, радује што су сви новинари „Јединства“ једногласно прихватили да учествују у оваквим акцијама. Пре месец дана на сличан начин помогли смо социјално угроженој породици Стојановић и верујем да ћемо наставити.  Срећна сам као и моје колеге што смо обрадовали ове дивне малишане.  Ова деца су наша будућност на Косову и Метохији и заслужују сваку пажњу и поштовање. Стамбени услови у којима живе су скромн. Непходно је проширење стамбеног простора за ову породицу и верујем да ће до тога доћи – рекла је Рада Комазец. 

Новинарка Соња Ивковић није крила  задовољство због ове хумане акције која је прихваћена на њену иницијативу. Нико као она не саосећа са овим људима и не зна њихову муку.  

Иначе,  Биљана и Горан Перић  су незапослени и живе са седмеро деце само од дечијег додатка и повремене помоћи Центра за социјални рад.   

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси