Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  На протесту нападнут новинар Н1 Младен Саватовић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 12. 2023.

Извор: Н1 Београд

На протесту нападнут новинар Н1 Младен Саватовић

Репортер Н1 Младен Саватовић нападнут је синоћ током извештавања са протеста у центру Београда.

Он је у емисији Н1 директно испричао шта се догодило.

„Чекали смо последње укључење уживо, када су студенти кренули ка 29. новембра, стајали смо између зграде РИК и Председништва, и у тренутку док сам чекао да ме поново прозову, пришао ми је мушкарац од око 35, 40 година и почео да ми добацује нешто неразумљиво, типа ‘фокс, фокс'“, препричао је он.

Саватовић га је упитао шта му треба, а он је одговорио нешто везано за Н1 БиХ, на шта му је новинар одговорио да није из Н1 БиХ.

„Урадио сам своје укључење, суздржавао се колико сам могао јер то је била стресна ситуација, и потом му рекао да ће ‘мурија’ да му дође чим их будем позвао, јер се ради о ометању и вербалном нападу на новинара који ради свој посао. Обично се у оваквим ситуацијама ми трудимо да будемо уздржани, некада проценимо да када се покажу зуби, да нисте неко ко се лако застраши, лица се удаље. То су ретке ситуације, обично нам грађани прилазе да се захвале за посао који радимо“, рекао је Саватовић.

Међутим, овај мушкарац је био упоран, додаје.

„Кренуо је да ми се уноси у лице, да ми прети, једном ме је ухватио за десну руку, и тако неколико пута. Одлазио је и враћао се. Ова последња 24 сата била су веома стресна за нас репортере на терену, изморени смо. И ја сам био мало ироничан и циничан према њему, али нема оправдања да се неко овако понаша“, рекао је Саватовић.

На нашој телевизији објављен је интегрални, немонтирани видео овог инцидента.

На њему се виде и грађани који прилазе и покушавају да уразуме овог човека.

„И ја сам реаговао у афекту, али све време сам мислио да ће он да се уразуми уколико запретим полицијом или ‘покажем зубе’. Позвали смо полицију која је дошла после 10-ак минута. Био је ту припадник обезбеђења Председништва, који је рекао да није могао да реагује. Дали смо изјаву и сутра би требало да поднесемо пријаву. Полиција нам је рекла да ће на основу снимка дпробати да га пронађу и процесуирају“, казао је Саватовић.

Он закључује да овакве ситуације треба ‘истерати до краја’, да не би било коме пало на памет да прилазе новинарима док раде свој посао, а таква дешавања су током ових осам дана протеста забележена.

Младен је шта се десило препричао у емисији Н1 директно. Погледајте овде.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси