Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  МУП о пријави новинарке Н1: Идентификован мушкарац на мотору
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 12. 2023.

Аутор: Н1 Извор: Н1

МУП о пријави новинарке Н1: Идентификован мушкарац на мотору

„Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду идентификовали су и обавили разговор са мушкарцем који је 20. децембра, у вечерњим сатима, возио мотор за који је новинарка Н1 Жаклина Таталовић пријавила да је пратио службени аутомобил те телевизије, у ком се налазила приликом повратка са јавног окупљања испред Републичке изборне комисије у Београду са којег је извештавала“, навели су из МУП-а.

Како се наводи, у разговору са полицијским службеницима мушкарац је изјавио да је те вечери по поруџбини достављао храну у Ламартиновој улици на Врачару и приложио на увид евиденцију поруџбина са те адресе.

Такође је, додаје се, изјавио да „током вожње никога није угрозио у саобраћају, да није имао конфликт ни са ким и да је само радио свој посао“.

„О обављеном разговору полиција је сачинила извештај који ће, по налогу тужиоца, заједно са комплетним списима предмета бити достављен Првом основном јавном тужилаштву у Београду на даље поступање“, поручују из МУП-а.

Наводе и да је Таталовић догађај пријавила 21. децембра, а полиција је „одмах реаговала и проверила регистарске ознаке и марку мотора за који је навела да је те вечери пратио службени аутомобил Н1 у којем је била, као и да је особа која је управљала мотором била испред улаза у зграду у којој она живи“.

„С обзиром да је провером у евиденције МУП-а утврђено да се таблице које је новинарка дала нису поклапале са марком мотоцикла који је у својој изјави навела, полиција је у циљу проналаска особе која је управљала мотором, прегледала снимке са надзорних камера. Увидом у те снимке, идентификоване су регистарске ознаке мотора који се кретао Ламартиновом улицом у време у које се, према изјави новинарке, одиграо догађај и након тога пронашла возача“, рекли су из МУП-а.

Полиција је, додају, о свему обавестила јавног тужиоца Првог основног јавног тужилаштва у Београду који је контакт тачка за безбедност новинара. 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси