Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Инцидент на пресс конференцији опозиције у Новом Пазару: Новинару ускраћена могућност праћења догађаја
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

22. 12. 2023.

Извор: Санџачке

Инцидент на пресс конференцији опозиције у Новом Пазару: Новинару ускраћена могућност праћења догађаја

У инциденту који се догодино 20. децембра на прес конференцији у Новом Пазару, новинару и фоторепортеру Сенаду Сенку Жупљанину ускраћена је могућност праћења догађаја, након што му је генерални секретар СДА Санџака Мефид Камешничанин саопћио да му не може гарантовати безбједност.

Инцидент се, према ријечима Жупљанина, десио око 21 час, када је покушао присуствовати прес конференцији организованој од стране Странке демократске акције (СДА) Санџака и Грађанског покрета Санџака (ГПС). Међутим, Камешничанин га је обавијестио да не може гарантовати његову безбједност због наводног страха од потенцијалних негативних реакција.

“Речено ми је од стране Мерфида Камешничанина, генералног секретара СДА Сандзака, да не може да ми гарантује безбједност. Казао је да га је страх да ми неко нешто не каже или реагује како не треба и да је зато за мене боље да не долазим на прес”, каже Жупљанин.

Жупљанин каже да се инцидент се догодио у присуству начелника полиције и других колега новинара који су наставили извјештавати са догађаја. Сенко Жупљанин је изразио своје незадовољство оваквим поступком, оцијенивши га као срамотан и некоректан.

“Све то догодило се у присуству начелника полиције коме се захваљујем на врло коректном односу и неколико колега којима је дозвољено да извештавају са поменутог догађаја. Колеге су се солидарисале и остале су самном неко време али су на моје инсистирање отишли на догађај. Сматрам да је ово врло срамно и некоректно. Ускраћивање новинару и фоторепортеру да постави питање и сними конференцију дешавало се само 90’ година”, истиче Жупљанин.

Сенад Сенко Жупљанин је фоторепортер и дописник Спортског журнала, Политике и Агенције ФоНет. Упосленик је Одјељења за информисање Града Новог Пазара, члан Независног удружења новинара Србије (НУНС) и Асоцијације спортских новинара Србије.

 

Санџачке

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси