Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Новинараки РТС-а Невенки Ђелић "Сребрни знак" Црвеног крста Србије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

22. 12. 2023.

Извор: rts.rs

Новинараки РТС-а Невенки Ђелић "Сребрни знак" Црвеног крста Србије

Волонтер Црвеног крста Лазар Јовичић и уредница дописништва Радио-телевизије Србије у Крагујевцу Невенка Ђелић добитници су златног, односно сребрног знака Црвеног крста Србије.

Црвени крст Крагујевца доделио је 12 признања појединцима, установама и институцијама за вишегодишње залагање и вишеструки допринос реализиацији активности, циљевима и мисији те организације.

Међу добитницима признања су волонтер Црвеног крста Лазар Јовичић и уредница дописништва Радио-телевизије Србије у Крагујевцу Невенка Ђелић, који су добили златни, односно сребрни знак Црвеног крста Србије.

"У Црвеном крсту сам још мало па 15 година. Ово признање је веома значајно за све оно што смо радили заједно, тимски. И на тој плакети пише само моје име, али ја волим да истакнем и то да су са мном радили многи људи и да су многа имена захвална што сам ја овде, јер тимски и заједно смо могли да успемо све оно што и дан данас успевамо”, рекао је Лазар Јовичић, добитник "Златног знака" Црвеног крста Србије.

Невенка Ђелић, добитница "Сребрног знака" Црвеног крста Србије, каже да је то признање за цео РТС, кућу која свакодневно бележи приче о људима који су у невољи.

“Ми смо заправо њихов глас. Помажемо да се њихови проблеми чују и на тај начин утичемо и на појединце, на заједницу и на донаторе да помогну, да се нађу људима у невољи. И заиста сам поноса ако смо сви зајендо успели да неко дете у Србији, у Крагујевцу, било где заправо у земљи добије једну чоколадицу, неко воће или млеко уз оброк који прима у народној кухињи", рекла је Невенка Ђелић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси