Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Додељено признање „Витез позива“, Татјана Лазаревић међу награђенима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

15. 12. 2023.

Аутор: Зорица Воргучић Извор: radiokim.net

Додељено признање „Витез позива“, Татјана Лазаревић међу награђенима

Новинари Татјана Лазаревић, Весна Малишић и Петар Пеца Поповић, научник Александар Кавчић, полицајка Катарина Петровић и професор Филозофског факултета Огњен Радоњић добитници су овогодишње награде "Витез позива", коју додељује невладина организација Лига експерата - LEX, саопштила је та организација.

Жири је радио у саставу проф. др Вида Огњеновић, проф. др Весна Ракић-Водинелић, проф. др Жарко Требјешанин, Божо Прелевић и председник жирија проф. др Зоран Радовановић.

Награда се додељује већ 17 година, а добијају је изузетни појединци из различитих сфера друштва, који су ту титулу заслужили својим савесним и професионалним радом и понашањем, односом према позиву.

„То су људи који су, поштујући високе моралне и професионалне вредности и врлине, одолевали различитим институционалним и идеолошким искушењима и притисцима и који су, на најбољи начин, усагласили професионална знања и савест, а сопствени живот подредили изградњи и развоју друштва у складу са универзалним вредностима“, навела је Лига.

У новијој историји Србије дошло је до потпуног урушавања вредности, а истинске вредности изгубиле су се у медијском кошмару, истакла је Лига и додала да промовисањем лауреата указује да у Србији и данас постоје људи који својим радом и понашањем баштине високоморалне и трајне цивилизацијске вредности.

„Лауреати су светионици овог друштва који својим професионалним радом и моралним и савесним поступањем показају да универзалне вредности и ‘витешке’ врлине нису ишчезле“, оценила је Лига.

Лауреати награде „Витез позива“ биће промовисани у витезе 21. децембра 2023. године, на Великој сцени Народог позоришта у Београду, са почетком у 12 часова.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси