Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Политика и људска права
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

04. 02. 2013.

Извор: Вечерње новости

Политика и људска права

Након прве седнице Комисије за разматрање чињеница о убиствима новинара у Србији, али и прашине која се подигла због скривене камере која је намештена премијеру Србије Ивици Дачићу, новинар Предраг Сарапа отвара у вечерашњем издању емисије ”Сарапин проблем” тему о стању људских права у Србији, односно о медијским слободама и злоупотребама слобода.

На који начин политика утиче на правосуђе и да ли се може говорити о томе да је независно судство само идеал? Како можемо третирати однос медија и политике и да ли ће комисија за истраживање злочина над новинарима дати резултат? Да ли се Србија може третирати као демократска земља и који су елементи на основу којих се о томе може говорити? Да ли живимо у земљи у којој је правосуђе израз политичке воље и да ли у изборној години сви калкулишу када је реч о доношењу кључних пресуда? Где су границе слободе и на који начин се могу третирати случајеви попут скривене камере са премијером? Да ли су вредности у друштву толико нарушене да нема граница пристојности и да је све постало дозвољено?

На ова питања одговараће Сарапини гости: Родољуб Шабић, повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности, Саша Јанковић, заштитник грађана (заједно на слици), Омер Хаџиомеровић, заменик председника Друштва судија Србије и Вукашин Обрадовић, председник НУНС.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси