Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Љајић покушао да помири СОС канал и РАТЕЛ
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

04. 02. 2013.

Аутор: В. С. Извор: Курир

Љајић покушао да помири СОС канал и РАТЕЛ

Не назире се решавање проблема између СОС канала и Републичке радиодифузне агенције (РРА) иако је у кабинету Расима Љајића, министра трговине и телекомуникација, одржан састанак на којем су били и Јован Радуновић, председник УО РАТЕЛ, и Драгиша Ковачевић, директор СОС канала.

Разлог - петогодишњи спор око квалитета фреквенције.

На СОС каналу кажу да је Љајић посредовао с циљем да се поступак што пре оконча. Руководиоци Ратела су, како наводе из СОС, потврдили да 36. канал има сметње и сву одговорност пребацили на РРА.

- Привредни суд је предложио да се спор реши договором, а СОС канал је пристао да штета коју је утврдио судски вештак буде знатно мања, али је РАТЕЛ тај предлог одбио - наводе на СОС каналу и додају да, пошто су руководиоци Ратела одбили договор, остаје да се види колика је штета и ко је одговоран.На питање да ли су за проблем оптужили РАТЕЛ, Јован Радуновић, председник УО, рекао је да неће давати изјаве док траје спор.

Горан Караџић, заменик председника Савета РРА, каже да не би спекулисао зато што не зна шта је ко рекао.

- Имамо добру комуникацију и с Рателом и са СОС каналом. Мислимо да нисмо странка у спору јер је проблем квалитет фреквенције, а РАТЕЛ издаје техничку дозволу - навео је он.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси