Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Оливера Зекић: Насмејала сам се руљи у лице и показала колико су њихове “шале”, цртежи и фотомонтаже глупе и баналне
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

07. 12. 2023.

Извор: Цензоловка

Оливера Зекић: Насмејала сам се руљи у лице и показала колико су њихове “шале”, цртежи и фотомонтаже глупе и баналне

Урадила сам исто што и Дани Алвеш када су га гађали бананом, а он је мирно ољуштио и појео. Насмејала сам се руљи у лице, и показала колико су њихове “шале”, цртежи и фотомонтаже глупе и баналне. И могу да их поднесем, чак и да их “прихватим”. Да то другови из назови независних медија неће моћи да схвате, знала сам унапред, каже Оливера Зекић, председница Савета РЕМ-а.

Поводом саопштења Коалиције за слободу медија, под насловом: „Оливера Зекић промовише нацизам, институције хитно да реагују!„, обратила нам се председница Савета Регулаторног тела за електронске медије, Оливера Зекић, чији одговор преносимо у целини:

„Да ли се сећате оне утакмице, на којој су Данија Алвеша гађали бананом, а он је мирно ољуштио и појео?

Имао је среће, одмах да вам кажем. Да су у публици, те вечери, били независни новинари, борци за људска права, самопроглашени, опозиција, елита и сви други власници морала – Дани би био оптужен да промовише расизам, да “парадира” мајмунске вредности и верујем и да би попио и казну.

То ће се, колико видим десити и мени, пошто сам, на свој налог на Телеграму, као профилну слику, окачила фотомонтажу коју су својевремено направили моји обожаваоци са Твитера, а не зову се ни Коракс, ни Петричић.

Урадила сам то пошто су ме, годинама називали распалом курветинон, цртали ме као животињу, правили моју лутку у затворском оделу, пљували ме, псовали, клели и позивали на разне казне, укључујући и смртну.

Урадила сам исто што би урадио и Дани Алвеш. Насмејала сам се руљи у лице, и показала колико су њихове “шале”, цртежи и фотомонтаже глупе и баналне. И могу да их поднесем, чак и да их “прихватим”.

Да то другови из назови независних медија неће моћи да схвате, знала сам унапред. Дани Алвеш и банана су за њих једначина коју никада неће умети да реше. А када је реч о њиховим саговорницима (Бранка Прпа) који су потрчали да долију уље на ватру (коју су ови сами запалили, као Рајхстаг, па пожурили са нађу Георги Димитрова, и на брзину га прогласе кривим), могу само да кажем да ми је драго што се баве мојим случајем.

И то истог дана када је Данас мирно слагао да је и крајем 90-тих “био сличан порно скандал као са Микетићем” и да је тада дељен билтен “са порно садржајем о власнику опозиционог таблоида Ћурувији”.

Није се десило. Ни слике, ни снимци ни фотомонтаже, на којима је Славко Ћурувија.

Уместо тога била је једна несрећна новинарка, и један одвратни трач.

И ту давно заборављену свињарију, данас оживљавају они који не виде разлику између мајмуна и банане, и мржње и подсмевања истој.

А ни Бранка Прпа, ни било ко други, ни реч о томе. Него о Георги Димитрову и Данију Алвешу.

Свака част свима. Надам се да вам је банана, на коју сте се оклизнули, пријала.“

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси